Hyppää sisältöön
Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn

Sesonki

Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn

Jälkiruoalle on tilaa tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Herkulliset rahkajälkiruoat ja nopeatekoiset mousset ovat kiireisen joulun pelastus. Ihanan raikkaan jäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Raikas päätös jouluaterialle

Kun joulupöydässä on herkuteltu pitkän kaavan mukaan, maistuu jälkiruokana ihanan raikas ja viileä jäädyke tai jäätelö – joka on muuten varsin näppärä valinta myös helppoutensa vuoksi. Jäädykkeen voi valmistaa pakastimeen jo etukäteen, jolloin jouluaattona täytyy muistaa vain nostaa jälkiruoka ajoissa esiin.

Pannacottaa tai tiramisua joulun jälkkäriksi

Suussa sulava jälkiruokien klassikko, kermainen ja täyteläinen pannacotta on kotoisin Italiasta. Italiaksi ”panna cotta” tarkoittaa keitettyä kermaa, ja näin yksinkertaista sen valmistaminen todella myös on! Ainoa salaisuus on, että herkku täytyy valmistaa riittävän ajoissa hyytymään. Pannacotta onnistuu hienosti myös vegaanisena. Toinen italian lahja maailmalle on tiramisu. Taivuttele klassinen tiramisu uusiksi biscoff-keksitahnalla ja klementiineillä tai kietaise kääretortuksi.

Joulun parhaat jälkkärimaljat

Joulujälkkäreissä vain mielikuvitus on rajana: kokoa annosmaljoihin kauniita kermaisia, marjaisia ja joulumausteisia kerroksia. Riisipuuron ystävät tarttuvat kiireesti lusikkaansa, kun pöytään katetaan riisikerrosvanukas. Rahka on helppo ja herkullinen jälkiruoka, jossa on vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Perinteisin joulupöydän rahka on tietenkin luumurahka, joka syntyy helposti vaniljanmakuisesta maustetusta rahkasta, vispikermasta ja luumumarmeladista. Hyvän jälkiruokaan voit lisätä myös rapeita sattumia, kuten piparia tai ruismurua.

Viimeistele makunautinto moussella

Ilmavat mutta täyteläiset mousset valmistuvat helposti ja nopeasti – sachermousse ja helppo kirsikkaherkku jopa vartissa. Herkullinen ja kuohkea jälkiruoka solahtaa lempeästi vähän täydempäänkin vatsaan jouluaterian päätteeksi.

Kepeää pavlovaa ja jouluista britaa

Pavlovaa ja britakakkua yhdistää moni asia, mutta yksi niistä on marengin mukanaan tuoma kepeys. Näitä ihastuttavia jälkiruokia jaksaa lusikoida tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Täydellistä, eikö vain?

Perinteiselle luumukiisselille on paikkansa

Joulun kiisseleissä maistuvat kuivatut hedelmät ja jouluiset mausteet. Perinteinen luumukiisseli on joulujälkiruokien klassikko. Sekahedelmäkiisseliä eli sekahedelmäsoppaa tarjotaan yleensä riisipuuron kanssa, mutta se sopii jälkiruoaksi myös sellaisenaan. Sekahedelmäkiisselistä tulee entistä herkullisempi, kun keität sen Valion vaaleaan glögiin. Tarjoile kiisseli kauniista annosmaljoista ja koristele nokareella kermavaahtoa.

Vai sittenkin kakkua joulumakeaksi?

Vai sittenkin kakkua joulumakeaksi?

Joulubrita, Nutella-kakku, glögijuustokakku, jouluinen porkkanakakku, piparijuustokakku… Joulun kakuissa on varaa valita. Kokeile klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä!


Etsi