Siirry sisältöön
Baked alaska

Sesonki

Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn

Jälkiruoalle on tilaa tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Herkulliset rahkajälkiruoat ja nopeatekoiset mousset ovat kiireisen joulun pelastus. Ihanan raikkaan jäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Joulun jälkiruokana raikas jäädyke

Kun joulupöydässä on herkuteltu pitkän kaavan mukaan, maistuu jälkiruokana ihanan raikas ja viileä jäädyke tai jäätelö – joka on muuten varsin näppärä valinta myös helppoutensa vuoksi. Jäädykkeen voi valmistaa pakastimeen jo etukäteen, jolloin jouluaattona täytyy muistaa vain nostaa jälkiruoka ajoissa esiin.

Panna cotta, pot de crème ja crème brûlée

Suussa sulava jälkiruokien klassikko, kermainen ja täyteläinen panna cotta on kotoisin Italiasta. Italiaksi ”panna cotta” tarkoittaa keitettyä kermaa, ja näin yksinkertaista sen valmistaminen todella myös on! Ainoa salaisuus on, että herkku täytyy valmistaa riittävän ajoissa hyytymään. Pot de crème ja crème brûlée sen sijaan ovat kotoisin Ranskasta. Nämä kermavanukkaat hyydytetään uunissa samettisen pehmeiksi.

Joulun jälkiruoka hulppeasti maljasta

Joulujälkkäreissä vain mielikuvitus on rajana: kokoa annosmaljoihin kauniita kermaisia, marjaisia ja joulumausteisia kerroksia. Riisipuuron ystävät tarttuvat kiireesti lusikkaansa, kun pöytään katetaan riisikerrosvanukas tai Viktorianvanukas. Rahka on helppo ja herkullinen jälkiruoka, jossa on vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Upea vaihtoehto on myös maljoihin koottavat suklaajuustokakut, jotka valmistuvat vartissa.

Viimeistele makunautinto moussella

Ilmavat mutta täyteläiset mousset valmistuvat helposti ja nopeasti – piparkakkumousse AURA murulla ja helppo kirsikkaherkku jopa vartissa. Suklaamousse piparkakkuvaahdolla on kaikeka mitä joulun jälkiruoalta saattaa toivoa. Herkullinen ja kuohkea jälkiruoka solahtaa lempeästi vähän täydempäänkin vatsaan jouluaterian päätteeksi.

Kepeää pavlovaa ja jouluista britaa

Pavlovaa ja britakakkua yhdistää moni asia, mutta yksi niistä on marengin mukanaan tuoma kepeys. Näitä ihastuttavia jälkiruokia jaksaa lusikoida tuhdimmankin jouluaterian jälkeen. Täydellistä, eikö vain?

Perinteisille luumujälkiruoille on paikkansa

Perinteisin joulupöydän jälkiruoka on tietenkin luumurahka, joka syntyy helposti vaniljanmakuisesta maustetusta rahkasta, vispikermasta ja luumumarmeladista. Joulun kiisseleissä maistuvat kuivatut hedelmät ja jouluiset mausteet. Perinteinen luumukiisseli on joulujälkiruokien klassikko. Myös riisipuuron kanssa nautittava sekahedelmäsoppa tai sekahedelmäkeitto maistuu jälkiruokana.

Vai sittenkin kakkua joulumakeaksi?

Vai sittenkin kakkua joulumakeaksi?

Joulubrita, Nutella-kakku, glögijuustokakku, jouluinen porkkanakakku, piparijuustokakku… Joulun kakuissa on varaa valita. Kokeile klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä!


Search