Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
1 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
¾ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¾ dl vettä
- 1 tl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
Lisäksi
- 1 kananmuna, voiteluun
- ½ dl Paahdettuja suolattuja manteleita, rouhittuna
Luumu-kanelivaahto
-
4 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 rkl tomusokeria
Mantelikinuski
-
1 prk
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 1 dl Paahdettuja suolattuja manteleita
Koristeluun
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Valmista tuulihattumassa. Laita kattilaan voi, maito, vesi ja sokeri. Kiehauta seos. Siirrä kattila levyltä ja lisää jauhot kerralla joukkoon, sekoita massa nuolijalla käännellen tasaiseksi. Käännä levy pienelle ja kypsennä massaa hetki koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät ja massa irtoaa kattilan reunoista kiinteänä pallona. Jäähdytä massa.
- Lisää kananmunat jäähtyneeseen tuulihattumassaan yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää.
- Pursota massasta 9 rengasta leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla. Ripottele pintaan mantelirouhetta.
- Paista tuulihatut uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa noin 25 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
- Valmista luumu-kanelivaahto. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
- Valmista mantelikinuski. Laita kinuski ja pähkinät korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Kokoa leivokset. Halkaise tuulihatut. Pursota tai lusikoi pohjalle kinuskia. Pursota reilusti vaahtoa kinuskin pinnalle. Aseta kansi vaahdon päälle ja koristele tomusokerilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
273 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
16 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.