Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl Valio kinuskikermaa
- 150 g valkosuklaata
- 5 dl riisimuroja
- 0 kg suklaamunia (pieniä) tai muita makeisia
- 0 kg nonparelleja tai koristehelmiä
Jaa resepti
Ohje
- Kaada puolet (1,25 dl) kinuskikermaa kattilaan ja anna sen kiehua reippaasti välillä sekoittaen, kunnes se muuttuu paksuksi kinuskikastikkeeksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Sekoita kunnes tasaista.
- Yhdistä kinuskikastike ja riisimurot. Nostele seoksesta nokareita (kukkurallisen ruokalusikan verran) esim. leivinpaperille vuoratulle ja muotoile pyöreiksi. Helpoiten riisimuroleivosten muotoilu sujuu käsin.
- Painele riisimuroseokseen makeiset. Nosta kylmään.
- Vatkaa loppu kerma jämäkäksi vaahdoksi. Laita (pienellä tähtityllalla varustettuun) pursotinpussiin.
- Tee pieniä kermapursotuksia makeisten ympärille. Viimeistele halutessasi nonparelleilla tai koristehelmillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
389 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
47,7 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11,8 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suklaamunia
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.