Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuski-riisisuklaa

Riisimurokarkit ovat nostalginen pikkuleivonnainen vuosikymmenten takaa. Pääsiäisen kunniaksi riisisuklaaklassikosta muotoutui kinuskiset riisimuropesät, joihin on muutama pikkusuklaamunakin päätynyt. Loistava tarjottava myös lastenjuhliin vaikka pienempinä herkkuina.

Kinuski-riisisuklaa
Kinuski-riisisuklaa

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 150 g valkosuklaata
  • 5 dl riisimuroja
  • 0 kg suklaamunia (pieniä) tai muita makeisia
  • 0 kg nonparelleja tai koristehelmiä

Ohje

  1. Kaada puolet (1,25 dl) kinuskikermaa kattilaan ja anna sen kiehua reippaasti välillä sekoittaen, kunnes se muuttuu paksuksi kinuskikastikkeeksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Sekoita kunnes tasaista.
  2. Yhdistä kinuskikastike ja riisimurot. Nostele seoksesta nokareita (kukkurallisen ruokalusikan verran) esim. leivinpaperille vuoratulle ja muotoile pyöreiksi. Helpoiten riisimuroleivosten muotoilu sujuu käsin.
  3. Painele riisimuroseokseen makeiset. Nosta kylmään.
  4. Vatkaa loppu kerma jämäkäksi vaahdoksi. Laita (pienellä tähtityllalla varustettuun) pursotinpussiin.
  5. Tee pieniä kermapursotuksia makeisten ympärille. Viimeistele halutessasi nonparelleilla tai koristehelmillä.

Vinkki

Ohjeella saat pikkuherkkuja helposti myös lastenjuhliin. Nostele pienempiä nokareita ja paina jokaiseen makeinen. Voit myös laittaa herkut paperi- / makeismuotteihin tai kovettaa riisisuklaan levynä ja paloitella. Pursotukset voit jättää halutessa pois. Leivospohjat voit tehdä etukäteen esim. edellisenä päivänä (säilytys viileässä). Pursotukset kannattaa tehdä lähempänä tarjoiluhetkeä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 389 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 47,7 g
Rasva 20 g
Tyydyttynyt rasva 11,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaamunia
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search