Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helpot vaniljaleivokset

Tarvitset vain neljä pääraaka-ainetta tähän herkulliseen leivonnaiseen, josta riittää 20 palaa tarjottavaa. Tämä pasta de natan tyyppinen leivonnainen syntyy aloittelevaltakin leipojalta mutkitta vaniljanmakuisia leivontatuotteitta käyttäen.

Helpot vaniljaleivokset
Helpot vaniljaleivokset

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (500-600 g) iso lehtitaikinalevy tai voitaikinalevy
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia

Ohje

  1. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Kauli sulanut, vielä hieman kohmeinen taikina kahdeksi n. 20 x 25 cm suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (Jos käytössäsi on 600 g taikina, voit kauli levyt hieman isommaksi.)
  3. Yhdistä kreemit ja rahka. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää siitä puolet täytteeseen. Sekoita hyvin. Säästä loppu muna voiteluun.
  4. Nosta toinen taikinalevyistä leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte sen päälle.
  5. Pistele kansilevy haarukanpistoilla. Nosta se täytteen päälle ja voitele.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 30 min tai kunnes kypsä.
  7. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta vielä jääkaappiin.
  8. Leikkaa paloiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria ja kanelia. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 31,1 g
Rasva 17,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search