Helpot vaniljaleivokset

Helpot vaniljaleivokset
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Helpot vaniljaleivokset

Helpot vaniljaleivokset

Tarvitset vain neljä pääraaka-ainetta tähän herkulliseen leivonnaiseen, josta riittää 20 palaa tarjottavaa. Tämä pasta de natan tyyppinen leivonnainen syntyy aloittelevaltakin leipojalta mutkitta vaniljanmakuisia leivontatuotteitta käyttäen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
4 h
uunissa
30 min
Yhteensä
4 h 45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset20 palaa

20 palaa
1 (500 - 600 g)
iso lehtitaikinalevy tai voitaikinalevy
2 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
1
kananmuna

Pinnalle

2 rkl
tomusokeria
2 tl
jauhettua kanelia

Ohje

  1. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Kauli sulanut, vielä hieman kohmeinen taikina kahdeksi n. 20 x 25 cm suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (Jos käytössäsi on 600 g taikina, voit kauli levyt hieman isommaksi.)
  3. Yhdistä kreemit ja rahka. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää siitä puolet täytteeseen. Sekoita hyvin. Säästä loppu muna voiteluun.
  4. Nosta toinen taikinalevyistä leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte sen päälle.
  5. Pistele kansilevy haarukanpistoilla. Nosta se täytteen päälle ja voitele.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 30 min tai kunnes kypsä.
  7. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta vielä jääkaappiin.
  8. Leikkaa paloiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria ja kanelia. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
312 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.