Vegaaninen runebergin torttu

Vegaaninen runebergin torttu
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen runebergin torttu

Vegaaninen runebergin torttu

Vegaaninen Runebergin torttu on ihanan mehevä alkutalven leivonnainen. Oliiviöljy antaa tortuille herkullisen vivahteikkaan maun.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
maustuminen
4 h
koristelu
15 min
Yhteensä
4 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 kpl

6 kpl
2 rkl
pellavansiemenrouhetta + 2 rkl kiehuvaa vettä
¾ dl
oliiviöljyä
½ dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelijauhetta
½ dl
pipari- tai keksimuruja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
¾ dl

Tortun keskelle

½ dl
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutukseen

2 rkl
kuumaa vettä
1 rkl
sokeria
2 rkl
punssia , konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

dl
vadelmahilloa
1 dl
tomusokeria
n. 2 tl
kylmää vettä

Ohje

  1. Sekoita pellavansiemenrouhe ja 2 rkl kiehuvaa vettä. Anna tekeytyä 5 min.
  2. Yhdistä kaikki taikinan ainekset, sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä hetken aikaa.
  6. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  7. Ota tortut pois vuoista. Laita vadelmahilloa keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
372 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.