
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 20 min
Yhteensä
4 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 rkl pellavansiemenrouhetta
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- ¾ dl oliiviöljyä
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl mantelijauhetta
- ½ dl pipari- tai keksimuruja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
-
¾ dl
Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaaValio Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta…
Tortun keskelle
- ½ dl
Kostutukseen
- 2 rkl kuumaa vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä
Koristeluun
- ⅓ dl vadelmahilloa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl kylmää vettä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pellavansiemenrouhe ja 2 rkl kiehuvaa vettä. Anna tekeytyä 5 min.
- Yhdistä kaikki taikinan ainekset, sekoita tasaiseksi.
- Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Jäähdytä hetken aikaa.
- Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
- Ota tortut pois vuoista. Laita vadelmahilloa keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
345 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
46,3 g
Rasva
14,8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa