
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
6 h 20 min
Yhteensä
6 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.3
tähteä viidestä
23 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl mantelijauhetta
- ½ dl pipari- tai keksimuruja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl kardemummaa
-
¾ dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Tortun keskelle
- ⅓ dl
Kostutukseen
- 2 rkl kuumaa vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä
Koristeluun
- ⅓ dl
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl kylmää vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita 1/2 tl vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Jäähdytä hetken aikaa.
- Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
- Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
374 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
44,2 g
Rasva
19,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa