Kinuskitortut ja vaniljatortut

Kinuskitortut ja vaniljatortut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kinuskitortut ja vaniljatortut

Kinuskitortut ja vaniljatortut

Kaikkien tuntemaan joulutorttuun voi hakea vaihtelua niin täytteen kuin erilaisten muotojenkin avulla. Kokeile paistamiseen soveltuvaa kinuskikreemiä tai vaniljakreemiä perinteisen luumumarmeladin sijaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa / pellillinen
10 min
sulatus
1 h
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
33 arvostelua

Ainekset8 torttua

8 torttua
500 g
voitaikinalevyjä
n. ½ prk (à 200 g)
n. ½ prk (à 200 g)

Voiteluun ja viimeistelyyn

kananmunaa
tomusokeria

Ohje

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan. (Taikinalevyjä on pakkauksessa valmistajasta riippuen neljä tai viisi kappaletta.) Leikkaa levyt kahteen osaan.
  2. Huom. Vielä hieman kohmeisten levyjen käsittely on helpompaa kuin täysin sulaneiden, etenkin kukkatorttuja tehtäessä.
  3. Tähtitortut

  4. Tee viillot joko kulmittain suoraan neliöiden kärjestä (teräväkärkiset tähdet) tai hieman kulmien alapuolilta (tylppäkärkiset tähdet). Nosta joka toinen terävä kulma keskelle ja paina kevyesti.
  5. Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
  6. Kukkatorttu

  7. Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita kulmareunat tortun keskelle.
  8. Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
    Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
  9. Neliötorttu

  10. Voitele neliön mallinen torttulevy. Pursota tai lusikoi kreemisilmä taikinaruudun keskelle.
  11. Paistaminen ja viimeistely

  12. Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, 10 - 15 min, tortun mallista riippuen.
  13. Jos haluat torttuihin tomusokeriviimeistelyn, sirota se vasta täysin jäähtyneiden torttujen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
357 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.