
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g voitaikinalevyjä
-
½ prk (à 200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
-
½ prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Voiteluun ja viimeistelyyn
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Ota voitaikinalevyt sulamaan. (Taikinalevyjä on pakkauksessa valmistajasta riippuen neljä tai viisi kappaletta.) Leikkaa levyt kahteen osaan.
- Huom. Vielä hieman kohmeisten levyjen käsittely on helpompaa kuin täysin sulaneiden, etenkin kukkatorttuja tehtäessä.
Tähtitortut
- Tee viillot joko kulmittain suoraan neliöiden kärjestä (teräväkärkiset tähdet) tai hieman kulmien alapuolilta (tylppäkärkiset tähdet). Nosta joka toinen terävä kulma keskelle ja paina kevyesti.
- Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.


Kukkatorttu
- Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita kulmareunat tortun keskelle.
- Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.



Neliötorttu
- Voitele neliön mallinen torttulevy. Pursota tai lusikoi kreemisilmä taikinaruudun keskelle.
Paistaminen ja viimeistely
- Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, 10 - 15 min, tortun mallista riippuen.
- Jos haluat torttuihin tomusokeriviimeistelyn, sirota se vasta täysin jäähtyneiden torttujen päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
372 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
33 g
Rasva
24,7 g
Tyydyttynyt rasva
13,1 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- tomusokeria