Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuskitortut ja vaniljatortut

Kaikkien tuntemaan joulutorttuun voi hakea vaihtelua niin täytteen kuin erilaisten muotojenkin avulla. Kokeile paistamiseen soveltuvaa kinuskikreemiä tai vaniljakreemiä perinteisen luumumarmeladin sijaan.

Kinuskitortut ja vaniljatortut
Kinuskitortut ja vaniljatortut

Ainesosat

torttua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g voitaikinalevyjä
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon

Voiteluun ja viimeistelyyn

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan. (Taikinalevyjä on pakkauksessa valmistajasta riippuen neljä tai viisi kappaletta.) Leikkaa levyt kahteen osaan.
  2. Huom. Vielä hieman kohmeisten levyjen käsittely on helpompaa kuin täysin sulaneiden, etenkin kukkatorttuja tehtäessä.

Tähtitortut

  1. Tee viillot joko kulmittain suoraan neliöiden kärjestä (teräväkärkiset tähdet) tai hieman kulmien alapuolilta (tylppäkärkiset tähdet). Nosta joka toinen terävä kulma keskelle ja paina kevyesti.
  2. Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.

Kukkatorttu

  1. Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita kulmareunat tortun keskelle.
  2. Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.

Neliötorttu

  1. Voitele neliön mallinen torttulevy. Pursota tai lusikoi kreemisilmä taikinaruudun keskelle.

Paistaminen ja viimeistely

  1. Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, 10 - 15 min, tortun mallista riippuen.
  2. Jos haluat torttuihin tomusokeriviimeistelyn, sirota se vasta täysin jäähtyneiden torttujen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 372 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 33 g
Rasva 24,7 g
Tyydyttynyt rasva 13,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search