Luumujuustokakku

Luumujuustokakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Luumujuustokakku

Luumujuustokakku

Valmista tuoreista luumuista raikas juustokakku. Kakku muodostuu kahdesta kerroksesta - hyydytettävästä luumujuustokakusta sekä pinnalle tulevasta vaniljavaahdosta.

Valmistusaika

Työaika
45 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Luumuseos

500 g
tuoreita luumuja
¾ dl
sokeria
1 tl
sitruunamehua
2 rkl
vettä
2 tl
perunajauhoja

Vanilja-rahkatäyte

4
liivatelehteä
2 dl
1 ½ tl
inkivääriä
2 rasiaa (à 200 g)
250 g
1 ¼ dl
sokeria
1 ½ rkl
vettä

Pohja

75 g
150 - 175 g
keksejä , esim. Bastogne

Ohje

  1. Valmista ensin luumuseos. Viipaloi ja paloittele pestyt luumut, poista kivet. Laita luumupalat kattilaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Anna kiehua välillä sekoitellen n. 5 min. Luumujen tulee hieman pehmetä. Keittoaika on riippuvainen luumulajikkeesta ja palojen koosta.
  2. Siirrä kattila hetkeksi pois liedeltä. Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi ja valuta suurus samalla sekoittaen luumujen joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna, kunnes muutamat kuplat ovat nousseet pintaan.
  3. Laita seos jäähtymään laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Valmista seuraavaksi pohja.
  4. Pohja

  5. Pingota leivinpaperi (Ø 20 - 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  6. Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Jos teet kakun Ø 23 cm vuokaan, käytä keksejä 175 g. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  7. Vanilja-rahkavaahto ja luumutäyte

  8. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  9. Vaahdota kerma ja inkivääri - jätä hieman löysäksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vanilja-rahkavaahto on rakenteeltaan pursotettavaa. Siirrä vaahtoa 4 dl (n. 350 g) pursotinpussiin. Sulje päät, ettei täyte valu ja nosta jääkaappiin.
  10. Yhdistä jäähtynyt luumuseos vanilja-rahkavaahtoon.
  11. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
  12. Kaada täyte kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
  13. Irrota kakku vuoasta - ensin esim. veitsellä tai suoralla lastalla vuoan reunojen vierestä ja siirrä tarjoiluastiaan. Kuorruta pinta pursottamalla vanilja-rahkavaahto - muuta koristelua kakku ei kaipaa. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipyödässä.
Vinkki

Vinkki

Juustokakun väri on riippuvainen luumuista - siitä voi tulla hyvinkin punainen tai se voi jäädä melko vaaleaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.