Siirry sisältöön
Luumujuustokakku

Luumujuustokakku

Valmista tuoreista luumuista raikas juustokakku. Kakku muodostuu kahdesta kerroksesta - hyydytettävästä luumujuustokakusta sekä pinnalle tulevasta vaniljavaahdosta.

Luumujuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Luumuseos

  • 500 g tuoreita luumuja
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • 2 tl perunajauhoja

Vanilja-rahkatäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1½ tl inkivääriä
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1¼ dl sokeria
  • 1½ rkl vettä

Pohja

  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 150-175 g keksejä, esim. Bastogne

Ohje

  1. Valmista ensin luumuseos. Viipaloi ja paloittele pestyt luumut, poista kivet. Laita luumupalat kattilaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Anna kiehua välillä sekoitellen n. 5 min. Luumujen tulee hieman pehmetä. Keittoaika on riippuvainen luumulajikkeesta ja palojen koosta.
  2. Siirrä kattila hetkeksi pois liedeltä. Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi ja valuta suurus samalla sekoittaen luumujen joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna, kunnes muutamat kuplat ovat nousseet pintaan.
  3. Laita seos jäähtymään laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Valmista seuraavaksi pohja.

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi (Ø 20 - 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Jos teet kakun Ø 23 cm vuokaan, käytä keksejä 175 g. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.

Vanilja-rahkavaahto ja luumutäyte

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma ja inkivääri - jätä hieman löysäksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vanilja-rahkavaahto on rakenteeltaan pursotettavaa. Siirrä vaahtoa 4 dl (n. 350 g) pursotinpussiin. Sulje päät, ettei täyte valu ja nosta jääkaappiin.
  3. Yhdistä jäähtynyt luumuseos vanilja-rahkavaahtoon.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
  5. Kaada täyte kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
  6. Irrota kakku vuoasta - ensin esim. veitsellä tai suoralla lastalla vuoan reunojen vierestä ja siirrä tarjoiluastiaan. Kuorruta pinta pursottamalla vanilja-rahkavaahto - muuta koristelua kakku ei kaipaa. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipyödässä.

Vinkki

Juustokakun väri on riippuvainen luumuista - siitä voi tulla hyvinkin punainen tai se voi jäädä melko vaaleaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 21,3 g
Rasva 13,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search