
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLuumuseos
- 500 g tuoreita luumuja
- ¾ dl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 rkl vettä
- 2 tl perunajauhoja
Vanilja-rahkatäyte
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1½ tl inkivääriä
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1¼ dl sokeria
- 1½ rkl vettä
Pohja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150-175 g keksejä, esim. Bastogne
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin luumuseos. Viipaloi ja paloittele pestyt luumut, poista kivet. Laita luumupalat kattilaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Anna kiehua välillä sekoitellen n. 5 min. Luumujen tulee hieman pehmetä. Keittoaika on riippuvainen luumulajikkeesta ja palojen koosta.
- Siirrä kattila hetkeksi pois liedeltä. Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi ja valuta suurus samalla sekoittaen luumujen joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna, kunnes muutamat kuplat ovat nousseet pintaan.
- Laita seos jäähtymään laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Valmista seuraavaksi pohja.
Pohja
- Pingota leivinpaperi (Ø 20 - 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
- Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Jos teet kakun Ø 23 cm vuokaan, käytä keksejä 175 g. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
Vanilja-rahkavaahto ja luumutäyte
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja inkivääri - jätä hieman löysäksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vanilja-rahkavaahto on rakenteeltaan pursotettavaa. Siirrä vaahtoa 4 dl (n. 350 g) pursotinpussiin. Sulje päät, ettei täyte valu ja nosta jääkaappiin.
- Yhdistä jäähtynyt luumuseos vanilja-rahkavaahtoon.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kaada täyte kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
- Irrota kakku vuoasta - ensin esim. veitsellä tai suoralla lastalla vuoan reunojen vierestä ja siirrä tarjoiluastiaan. Kuorruta pinta pursottamalla vanilja-rahkavaahto - muuta koristelua kakku ei kaipaa. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipyödässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
228 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
21,3 g
Rasva
13,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa