Luumukääretorttu

Luumukääretorttu
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Luumukääretorttu

Luumukääretorttu

Tästä kääretortusta löytyy syksyn ja talven tummia makuja: luumua, kanelia, kaakaota ja rukiin säväyttämää vivahdetta. Kääretortun voi tarjota niin jälkiruokana kuin kahvipöydän herkkuna.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
10 min
jäähdytys
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta
4 isoa (koko L)
kananmunaa
1 ¾ dl
sokeria
½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruisjauhoja
½ dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 ½ tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

Täyte

1 rasia (300 g)
luumumarmeladia
1 prk (2 dl)
2 rasiaa (à 200 g)

Pinnalle

tomusokeria
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
  2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  3. Sekoita nuolijalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.
  5. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
  6. Levitä pohjalle marmeladi.
  7. Vaahdota kerma, lisää loppuvaiheessa rahka. Levitä jämäkkä rahkavaahto pohjalle, jätä yläreunaan 2 cm ilman täytettä.
  8. Kääri torttu napakalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Jos mahdollista, anna tortun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
  9. Ripottele tomusokeria ja kaakaojauhetta leveiksi raidoiksi tortun pinnalle ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.