Annan hedelmäpiirakka

Annan hedelmäpiirakka

Luumupiirakka kuorrutetaan mehevällä muruseoksella. Tuoreet luumut pehmentyvät uunin lämmössä ihanasti. Piirakkaresepti on helposti muokattavissa erilaisilla täytteillä.  

Ainekset24 annosta

24 annosta

Pohja

2 dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
50 g
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

800 g
tuoreita, kypsiä luumuja

Muruseos

75 g
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

Ohje

  1. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, sulatettu voi ja jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Taputtele tai kauli taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (n. 32 x 44 cm). Anna kohota liinan alla.
  3. Poista luumuista kivet ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado luumuviipaleet pohjalle. Nypi pehmeän voin joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja jauhot. Ripota muruseos luumuviipaleille.
  4. Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
  5. MUUNNOKSIA

  6. Omena-puolukkapiirakka: Käytä luumujen tilalla omena-puolukkasosetta. Ripota päälle muruseos.
  7. Raparperi/karviaispiirakka: Korvaa luumut raparperi- tai karviaishillokkeella.Keitä seosta kunnes se pehmiää. Poista kanelitanko. Levitä jäähtyneenä kohonneelle pohjalle. Ripota päälle muruseos.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›