Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 25 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
2 dl
Valio Keittiön kevytkermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
- ¾ dl sokeria
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 800 g tuoreita, kypsiä luumuja
Muruseos
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, sulatettu voi ja jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla.
- Taputtele tai kauli taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (n. 32 x 44 cm). Anna kohota liinan alla.
- Poista luumuista kivet ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado luumuviipaleet pohjalle. Nypi pehmeän voin joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja jauhot. Ripota muruseos luumuviipaleille.
- Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
MUUNNOKSIA
- Omena-puolukkapiirakka: Käytä luumujen tilalla omena-puolukkasosetta. Ripota päälle muruseos.
- Raparperi/karviaispiirakka: Korvaa luumut raparperi- tai karviaishillokkeella.Keitä seosta kunnes se pehmiää. Poista kanelitanko. Levitä jäähtyneenä kohonneelle pohjalle. Ripota päälle muruseos.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
220 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
33,1 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,1 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.