Siirry sisältöön
Annan hedelmäpiirakka

Annan hedelmäpiirakka

Luumupiirakka kuorrutetaan mehevällä muruseoksella. Tuoreet luumut pehmentyvät uunin lämmössä ihanasti. Piirakkaresepti on helposti muokattavissa erilaisilla täytteillä.  

Annan hedelmäpiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl
    Valio kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 800 g tuoreita, kypsiä luumuja

Muruseos

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun


Ohje

  1. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, sulatettu voi ja jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Taputtele tai kauli taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (n. 32 x 44 cm). Anna kohota liinan alla.
  3. Poista luumuista kivet ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado luumuviipaleet pohjalle. Nypi pehmeän voin joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja jauhot. Ripota muruseos luumuviipaleille.
  4. Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

MUUNNOKSIA

  1. Omena-puolukkapiirakka: Käytä luumujen tilalla omena-puolukkasosetta. Ripota päälle muruseos.
  2. Raparperi/karviaispiirakka: Korvaa luumut raparperi- tai karviaishillokkeella.Keitä seosta kunnes se pehmiää. Poista kanelitanko. Levitä jäähtyneenä kohonneelle pohjalle. Ripota päälle muruseos.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 33,1 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search