Mosaiikkipiiras

Mosaiikkipiiras

1 h 50 min
keskitaso
219 kcal / 100g
0
1

Syksyn sadosta syntyy tämä kaunis ja herkullinen mosaiikkipiiras. Suolainen kinuskikastike karamellisoi mehevät hedelmät ja tekee niihin herkullisen pinnan. Rahkavoitaikina on helppo tehdä itse, mutta voit korvata sen myös kaupan valmiilla piiraspohjalla tai voitaikinalla.

Ainekset

1 uunipellillinen

Rahkavoitaikina

1 prk (250 g)
200 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta

Päälle

3 isoa (450 g)
omenaa
5 (300 g)
tuoretta luumua
1 dl
½ dl
fariinisokeria
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Sekoita rahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 t.
  3. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 5 mm:n paksuinen suorakulmio. Taita taikina kolmeen osaan siten, että reunat käännetään keskelle. Käännä levy poikittain ja kauli uudestaan. Toista kolme kertaa.
  4. Kauli uunipellin kokoinen levy. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele haarukalla.
  5. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.
  6. Pese hedelmät. Kuori omenat tarvittaessa. Halkaise ja poista omenan siemenkodat sekä luumujen kivet.
  7. Leikkaa hedelmät oikein ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleita lomittain pohjan päälle siten, että omena ja luumuviipaleet vuorottelevat.
  8. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa muutama min. Lisää ripaus suolaa.
  9. Levitä karamellikastiketta hedelmäviipaleiden päälle esim. pullasudilla.
  10. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes piiras on kauniin värinen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
13 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)