Siirry sisältöön
Mosaiikkipiiras

Mosaiikkipiiras

Syksyn sadosta syntyy tämä kaunis ja herkullinen mosaiikkipiiras. Suolainen kinuskikastike karamellisoi mehevät hedelmät ja tekee niihin herkullisen pinnan. Rahkavoitaikina on helppo tehdä itse, mutta voit korvata sen myös kaupan valmiilla piiraspohjalla tai voitaikinalla.

Mosaiikkipiiras

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahkavoitaikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 3 isoa (450 g) omenaa
  • 5 (300 g) tuoretta luumua
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • ½ dl fariinisokeria
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Sekoita rahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 t.
  3. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 5 mm:n paksuinen suorakulmio. Taita taikina kolmeen osaan siten, että reunat käännetään keskelle. Käännä levy poikittain ja kauli uudestaan. Toista kolme kertaa.
  4. Kauli uunipellin kokoinen levy. Nosta leivinpaperille uunipellille. Pistele haarukalla.
  5. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 225 asteessa 10 min.
  6. Pese hedelmät. Kuori omenat tarvittaessa. Halkaise ja poista omenan siemenkodat sekä luumujen kivet.
  7. Leikkaa hedelmät oikein ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleita lomittain pohjan päälle siten, että omena ja luumuviipaleet vuorottelevat.
  8. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa muutama min. Lisää ripaus suolaa.
  9. Levitä karamellikastiketta hedelmäviipaleiden päälle esim. pullasudilla.
  10. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes piiras on kauniin värinen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 244 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 22,9 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 8,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search