
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikinakuori
- 4 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl sokeria
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 8 (1 kg) hapahkoja omenoita, esim. Granny Smith
- 1½ tl kanelia
- ¼ tl muskottipähkinää
- ⅓ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
-
1 rkl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 tl sokeria
Tarjoiluun
-
2 dl
Valio kuohukermaa vaahdotettunaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Taikina: Nypi jauhot, voi ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahdeksi pyöreäksi palloksi, muotoile toisesta hiukan suurempi kuin toisesta. Kääri taikinapallot kelmuun. Laita jääkaappiin.
- Valmistele täytettä: Kuori omenat. Leikkaa neljään osaan. Poista siemenkodat. Leikkaa lohkoista pieniä, ohuita viipaleita.
- Lisää omenaviipaleiden joukkoon kaneli, muskottipähkinä ja suola.
- Kauli jauhoja apuna käyttäen molemmat taikinapalat pyöreiksi levyiksi. Laita isompi levy vuoan pohjalle niin, että taikina nousee hiukan reunan yli. Leikkaa kansilevyyn veitsen kärjellä tai pienellä muotilla kuvioita (höyry pääsee poistumaan rei´istä kypsennyksen aikana). Ota palat talteen koristelua varten.
- Sekoita omenapalojen joukkoon sokeri ja jauhot. Kaada omenat uunivuokaan taikinapohjalle siten, että omenat muodostavat keskelle korkean keon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot omenoiden päälle.
- Aseta täytteen päälle kansi. Ummista reunat haarukalla tai nipistämällä.
- Ota 2 dl:n kermapurkista 1 rkl kermaa. Mausta se sokerilla. Voitele piiraan pinta kerma-sokeriseoksella.
- Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa 60 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa haaleaksi jäähtyneenä. Vatkaa lisäkkeeksi loppu kuohukerma. Mausta se sokerilla ja kanelilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
210 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
23 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa