Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Apple Pie

Apple Pie eli omenapiiras on klassinen amerikkalainen herkkuleivonnainen. Kuoren alle kätkeytyy mehevä, runsas omenatäyte, joka maustetaan kanelin lisäksi jauhetulla muskottipähkinällä.

Apple Pie
Apple Pie

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikinakuori

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 8 (1 kg) hapahkoja omenoita, esim. Granny Smith
  • 1½ tl kanelia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ⅓ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • 1 rkl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 tl sokeria

Tarjoiluun


Ohje

  1. Taikina: Nypi jauhot, voi ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahdeksi pyöreäksi palloksi, muotoile toisesta hiukan suurempi kuin toisesta. Kääri taikinapallot kelmuun. Laita jääkaappiin.
  2. Valmistele täytettä: Kuori omenat. Leikkaa neljään osaan. Poista siemenkodat. Leikkaa lohkoista pieniä, ohuita viipaleita.
  3. Lisää omenaviipaleiden joukkoon kaneli, muskottipähkinä ja suola.
  4. Kauli jauhoja apuna käyttäen molemmat taikinapalat pyöreiksi levyiksi. Laita isompi levy vuoan pohjalle niin, että taikina nousee hiukan reunan yli. Leikkaa kansilevyyn veitsen kärjellä tai pienellä muotilla kuvioita (höyry pääsee poistumaan rei´istä kypsennyksen aikana). Ota palat talteen koristelua varten.
  5. Sekoita omenapalojen joukkoon sokeri ja jauhot. Kaada omenat uunivuokaan taikinapohjalle siten, että omenat muodostavat keskelle korkean keon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot omenoiden päälle.
  6. Aseta täytteen päälle kansi. Ummista reunat haarukalla tai nipistämällä.
  7. Ota 2 dl:n kermapurkista 1 rkl kermaa. Mausta se sokerilla. Voitele piiraan pinta kerma-sokeriseoksella.
  8. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa 60 min tai kunnes kypsä.
  9. Tarjoa haaleaksi jäähtyneenä. Vatkaa lisäkkeeksi loppu kuohukerma. Mausta se sokerilla ja kanelilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 23 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search