Omenapaistospiirakka

Omenapaistospiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Omenapaistospiirakka

Omenapaistospiirakka

Croissanttilevyn päällä kypsyvä muheva omenapaistos rapean kauramurun kera on nopea ja helppo herkku kotimaisen omenan satokauteen. Valitse paistokseen mieluiten happamia omenia, jolloin maku on kirpakan raikas.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 prk (240 g)
raakoja tölkkicroissantteja , Danerolles
500 g
kotimaista omenaa
1 tl
kanelia
½ dl
vaahterasiirappia

Kauramuru

2 ½ dl
kaurahiutaleita
75 g
½ dl
sokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Avaa croissanttitölkki. Leikkaa taikinakartio n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Asettele viipaleet leivinpaperoidun tai voidellun irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Leikkaa pestyt omenat paloiksi, poista siemenkodat. Laita vuokaan, mausta kanelilla ja siirapilla.
  4. Sekoita kauramurun ainekset, ripottele omenoiden päälle.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min.
  6. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.