Omenapiirakka pellillinen

Omenapiirakka pellillinen

1 h 5 min
helppo
232 kcal / 100g
3
3

Koko pellillinen omenapiirakkaa - nams! Vaniljainen täyte peittää alleen mantelikerroksen ja päälle laitetaan reilusti omenia. Ohje on helppotekoinen, eikä vaadi vaahdotuksia eikä vatkauksia. Nyt on hyvä syy ryhtyä leipomaan.

Ainekset1 pellillinen

1 pellillinen
1 ½ dl
3 dl
sokeria
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
mantelilastuja

Täyte

1 kg
omenoita
1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
1
kananmuna
4 rkl
fariinisokeria
jauhettua kanelia

Ohje

  1. Esikäsittele ensin omenat: Kuori tarvittaessa, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Sekoita Oivariini, sokeri, kermaviili ja munat. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm). Ripottele päälle mantelilastut. Esipaista 225 asteessa uunin ylimmällä tasolla 5 - 7 min, kunnes mantelilastut ovat hieman paahtuneet.
  4. Sekoita tuorejuusto, rahka ja muna tasaiseksi. Valuta ja levitä seos kauttaaltaan esipaistetulle piirakkapohjalle. Lado päälle omenat. Ripottele päälle fariinisokeri ja hieman kanelia.
  5. Nosta pelti uunin keskitasolle. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja paista n. 30 min. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
232 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)