Helppo omena-kanelistruudeli

Helppo omena-kanelistruudeli
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Helppo omena-kanelistruudeli

Helppo omena-kanelistruudeli

Lehtevän ja rapean taikinan sisään kääriytyy mehevä täyte hapokkaista omenista, makeista rusinoista ja maukkaasta kanelikreemistä. Tee vaikutus lähimmäisiisi tällä helpolla, mutta herkullisella leivonnaisella.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta
1
iso lehtitaikinalevy
4
isoa, hapahkoa omenaa , Granny Smith
1 prk (200 g)
1 dl
rusinoita

Pinnalle

kananmunaa
tomusokeria

Tarjoiluun

1 prk
½ - 1 prk (à 200 g)

Ohje

  1. Kauli sulanutta lehtitaikinaa kevyesti jauhotetulla pöydällä pituussuunnassa hiukan ohuemmaksi.
  2. Pese omenat hyvin, poista siemenkota ja kuutioi. Sekoita kuutioiden joukkoon kanelikreemi ja rusinat.
  3. Levitä omena-kanelitäyte lehtitaikinalevyn keskelle. Taita reunat päälle ja nipistele päädyt kiinni. Käännä rulla sauma alaspäin levinpaperille uunipellille. Pistele pinta haarukalla. Voitele munalla.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min, kunnes taikina on kauniin ruskea ja kypsä.
  5. Sirota jäähtyneen rullan pinnalle tomusokeria. Sekoita crème fraîche ja kanelikreemi, tarjoa struudelin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.