Munaton omenapiirakka

Munaton omenapiirakka

40 min
helppo
251 kcal / 100g
57
88

Piimäpohja on ehkä helpoin ja nopein piirakkataikina, mitä voi kuvitella. Ainekset vain sekoitetaan ja taikina on valmis. Piimä antaa taikinaan kuohkeutta, mehevyyttä ja hyvää makua. Piirakassa voi käyttää omenan sijasta myös marjoja.

Ainekset

20 annosta
4 dl
4 dl
sokeria
1 ½ dl
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
n.1 1/2 l
omenakuutioita tai -viipaleita
kanelia
sokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen esikypsentämällä omenakuutioita tai -viipaleita mikrossa täysteholla, kunnes ne pehmenevät hiukan, 4 - 5 min. Mausta omenat sokerilla ja kanelilla. Käytä sokeria omenien happamuuden mukaan.
  2. Sekoita piimä, sokeri, Oivariini, jauhot ja leivinjauhe.
  3. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele omenapalat taikinan päälle.
  4. Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Sihtaa halutessasi jäähtyneelle omenapiirakalle hiukan tomusokeria.
  5. Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen kera.

Vinkki

Käytä piirakassa happamia omenoita. Ne pehmenevät kypsyessään makeita lajikkeita paremmin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
7 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)