Munaton omenapiirakka

Munaton omenapiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Munaton omenapiirakka

Munaton omenapiirakka

Piimäpohja on ehkä helpoin ja nopein piirakkataikina, mitä voi kuvitella. Ainekset vain sekoitetaan ja taikina on valmis. Piimä antaa taikinaan kuohkeutta, mehevyyttä ja hyvää makua. Piirakassa voi käyttää omenan sijasta myös marjoja.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset20 annosta

20 annosta
4 dl
4 dl
sokeria
1 ½ dl
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
n.1 1/2 l
omenakuutioita tai -viipaleita
kanelia
sokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen esikypsentämällä omenakuutioita tai -viipaleita mikrossa täysteholla, kunnes ne pehmenevät hiukan, 4 - 5 min. Mausta omenat sokerilla ja kanelilla. Käytä sokeria omenien happamuuden mukaan.
  2. Sekoita piimä, sokeri, Oivariini, jauhot ja leivinjauhe.
  3. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele omenapalat taikinan päälle.
  4. Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Sihtaa halutessasi jäähtyneelle omenapiirakalle hiukan tomusokeria.
  5. Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen kera.
Vinkki

Vinkki

Käytä piirakassa happamia omenoita. Ne pehmenevät kypsyessään makeita lajikkeita paremmin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›