Siirry sisältöön
Tarte Tatin

Tarte Tatin

Tarte Tatin eli keikauskakku on ranskalaisen keittiön klassikko. Piirakka tehdään käänteisessä järjestyksessä ja lopuksi kumotaan tarjoiluastialle "oikein" päin.

Tarte Tatin

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl tomusokeria
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 175 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kylmää vettä

Karamellisoidut omenat

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • ½-1 dl calvadosta
  • 4-5  hapahkoa omenaa, esim. Granny Smith

Ohje

  1. Sekoita tomusokeri ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kanamuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi. (Jos taikina on liian kuiva, lisää 1 rkl kylmää vettä). Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 t.
  2. Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  3. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa neljään osaan.
  4. Sulata sokeri uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 - 26 cm). Lisää voi. Sekoita. Lisää calvados ja anna kiehua muutaman min.
  5. Lisää omenat pannulle. Paista keskilämmöllä n. 20 min, kunnes omenat ovat kypsyneet hiukan.
  6. Nosta taikinalevy paistinpannuun omenoiden päälle.
  7. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes taikina on kauniin ruskea.
  8. Kumoa piirakka tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search