
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
- 3-4 (n. 400 g) kotimaista omenaa
- 1 rkl sokeria
- ¾ tl kanelia
-
1-2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita rahka, pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
- Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Anna taikinan kovettua hetken jääkaapissa ennen leivontaa.
- Muotoile taikina tangoksi. Leikkaa 16 osaan, pyöritä palloiksi.
- Taputtele pallot 2 mm:n vahvuisiksi, Ø 10 cm kokoisiksi pyöreiksi pohjiksi leivinpaperin päälle uunipellille (8 kpl / pelti). Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
- Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi, laita kulhoon. Mausta sokerilla ja kanelilla.
- Levitä pohjille vaniljarahkaa makusi mukaan ohuelti tai paksummin. Päällystä omenilla.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
LUUMUGALETTET
- Korvaa omenat luumuilla: Pese ja puolita luumut. Poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Valmista muuten kuten omenagalettet. Voit myös yhdistellä luumuja ja omenoita vuoroin leivonnaisiin.
VALMISTUS VALMIISTA VOITAIKINASTA
- Levitä 1 pak (500 g) voitaikinalevyjä leivinpaperin päälle uunipellille. Puolita levyt neliöiksi tai ota muotilla pyöreitä paloja. Päällystä muuten kuten yllä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
283 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
27,2 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
9,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa