Omenagalettet

Omenagalettet

40 min
helppo
275 kcal / 100g
9
9

Galette on yleisnimike pyöreälle, voitaikinapohjaiselle leivonnaiselle, joka yleensa päällystetään hedelmillä tai marjoilla. Nämä omenagalettet ovat nopeatekoisia ja maukkaita Valio maustettujen rahkojen tuodessa makua sekä taikinaan että pinnalle. Kokeile omenalla ja/tai luumuilla!

Ainekset

16 kpl
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
200 g
½ dl
sokeria
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Päälle

3 - 4 (n. 400 g)
kotimaista omenaa
n. 1 rkl
sokeria
¾ tl
kanelia
1 - 2 prk (à 200 g)

Ohje

  1. Sekoita rahka, pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
  2. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Anna taikinan kovettua hetken jääkaapissa ennen leivontaa.
  4. Muotoile taikina tangoksi. Leikkaa 16 osaan, pyöritä palloiksi.
  5. Taputtele pallot 2 mm:n vahvuisiksi, Ø 10 cm kokoisiksi pyöreiksi pohjiksi leivinpaperin päälle uunipellille (8 kpl / pelti). Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
  6. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi, laita kulhoon. Mausta sokerilla ja kanelilla.
  7. Levitä pohjille vaniljarahkaa makusi mukaan ohuelti tai paksummin. Päällystä omenilla.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
  9. LUUMUGALETTET

  10. Korvaa omenat luumuilla: Pese ja puolita luumut. Poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Valmista muuten kuten omenagalettet. Voit myös yhdistellä luumuja ja omenoita vuoroin leivonnaisiin.
  11. VALMISTUS VALMIISTA VOITAIKINASTA

  12. Levitä 1 pak (500 g) voitaikinalevyjä leivinpaperin päälle uunipellille. Puolita levyt neliöiksi tai ota muotilla pyöreitä paloja. Päällystä muuten kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
275 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
17 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)