Siirry sisältöön
Omenagalettet

Omenagalettet

Galette on yleisnimike pyöreälle, voitaikinapohjaiselle leivonnaiselle, joka yleensa päällystetään hedelmillä tai marjoilla. Nämä omenagalettet ovat nopeatekoisia ja maukkaita Valio maustettujen rahkojen tuodessa makua sekä taikinaan että pinnalle. Kokeile omenalla ja/tai luumuilla!

Omenagalettet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl sokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 3-4  (n. 400 g) kotimaista omenaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¾ tl kanelia
  • 1-2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Ohje

  1. Sekoita rahka, pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
  2. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Anna taikinan kovettua hetken jääkaapissa ennen leivontaa.
  4. Muotoile taikina tangoksi. Leikkaa 16 osaan, pyöritä palloiksi.
  5. Taputtele pallot 2 mm:n vahvuisiksi, Ø 10 cm kokoisiksi pyöreiksi pohjiksi leivinpaperin päälle uunipellille (8 kpl / pelti). Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
  6. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi, laita kulhoon. Mausta sokerilla ja kanelilla.
  7. Levitä pohjille vaniljarahkaa makusi mukaan ohuelti tai paksummin. Päällystä omenilla.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.

LUUMUGALETTET

  1. Korvaa omenat luumuilla: Pese ja puolita luumut. Poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Valmista muuten kuten omenagalettet. Voit myös yhdistellä luumuja ja omenoita vuoroin leivonnaisiin.

VALMISTUS VALMIISTA VOITAIKINASTA

  1. Levitä 1 pak (500 g) voitaikinalevyjä leivinpaperin päälle uunipellille. Puolita levyt neliöiksi tai ota muotilla pyöreitä paloja. Päällystä muuten kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 24,4 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search