Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteenittomat tähtitortut

Valmista joulutortut gluteenittomina. Samasta taikinasta valmistuu niin tähtitortut kuin perinteiset joulutortut.

Gluteenittomat tähtitortut
Gluteenittomat tähtitortut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Gluteeniton kermaviilivoitaikina

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 320 g (6 dl) gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g

Täyte

  • 200 g (1,5 dl) luumumarmeladia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

Kermaviilivoitaikina

  1. Sekoita pehmeään, huoneenlämpöiseen voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Anna taikinan kovettua suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä jääkaapissa väh. 1 h tai seuraavaan päivään.

Tähtitorttujen leipominen

  1. Kauli jääkaappikylmä taikina n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi gluteenitonta jauhoseosta maltillisesti apuna käyttäen.
  2. Harjaa pullasudilla ylimääräinen jauho pinnalta ja laskosta taikinalevy kolmeen kerrokseen. Kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa.
  3. Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi (n. 40 x 30 cm). Ota taikinalevystä tähtitorttumuotilla torttupohjat. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
  4. Käännä sakarat keskelle ja laita hillosilmä päälle TAI laita hillosilmä ensin ja taita sakarat päälle. Voitele vielä torttujen pinta.
  5. Paista 200 asteessa, uunin yläosassa n. 12 min. Tarkkaile paistumista.
  6. Sihtaa täysin jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

PAKASTUSVINKKI

  1. Sekä taikinan, että valmiit tortut voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 312 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 38,6 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search