
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
2 h 12 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaGluteeniton kermaviilivoitaikina
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 320 g (6 dl) gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
- 1½ tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
Täyte
- 200 g (1,5 dl) luumumarmeladia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
Kermaviilivoitaikina
- Sekoita pehmeään, huoneenlämpöiseen voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan kovettua suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä jääkaapissa väh. 1 h tai seuraavaan päivään.
Tähtitorttujen leipominen
- Kauli jääkaappikylmä taikina n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi gluteenitonta jauhoseosta maltillisesti apuna käyttäen.
- Harjaa pullasudilla ylimääräinen jauho pinnalta ja laskosta taikinalevy kolmeen kerrokseen. Kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa.
- Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi (n. 40 x 30 cm). Ota taikinalevystä tähtitorttumuotilla torttupohjat. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
- Käännä sakarat keskelle ja laita hillosilmä päälle TAI laita hillosilmä ensin ja taita sakarat päälle. Voitele vielä torttujen pinta.
- Paista 200 asteessa, uunin yläosassa n. 12 min. Tarkkaile paistumista.
- Sihtaa täysin jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
PAKASTUSVINKKI
- Sekä taikinan, että valmiit tortut voi pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
312 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
38,6 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria