Gluteenittomat tähtitortut

Gluteenittomat tähtitortut

2 h 12 min
keskitaso
310 kcal / 100g
1
6

Valmista joulutortut gluteenittomina. Samasta taikinasta valmistuu niin tähtitortut kuin perinteiset joulutortut.

Ainekset

18 kpl

Gluteeniton kermaviilivoitaikina

150 g
6 dl (320 g)
gluteenitonta jauhoseosta , Sunnuntai
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

200 g
paistonkestävää luumumarmeladia

Voiteluun

1
kananmuna

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Kermaviilivoitaikina

  2. Sekoita pehmeään , huoneenlämpöiseen voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Anna taikinan kovettua suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä jääkaapissa väh. 1 h tai seuraavaan päivään.
  4. Tähtitorttujen leipominen

  5. Kauli jääkaappikylmä taikina n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi gluteenitonta jauhoseosta maltillisesti apuna käyttäen.
  6. Harjaa pullasudilla ylimääräinen jauho pinnalta ja laskosta taikinalevy kolmeen kerrokseen. Kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa.
  7. Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi (n. 40 x 30 cm). Ota taikinalevystä tähtitorttumuotilla torttupohjat. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
  8. Käännä sakarat keskelle ja laita hillosilmä päälle TAI laita hillosilmä ensin ja taita sakarat päälle. Voitele vielä torttujen pinta.
  9. Paista 200 asteessa, uunin yläosassa n. 12 min. Tarkkaile paistumista.
  10. Sihtaa täysin jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki

Sekä taikinan, että valmiit tortut voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
310 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
16 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
176 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)