Kolmiotäytekakku

Kolmiotäytekakku

Täytekakun voi valmistaa hauskasti uuteen muotoon uunipellillä valmistuvasta kakkulevystä. Juhlavan kakun makumaailma luodaan luumulla ja kanelilla.

2 h 40 min
keskitaso
213 kcal / 100g
4
4

Ainekset14 annosta

14 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

4
liivatelehteä
n. 1/2 dl
1 ½ prk (à 300 g)
luumumarmeladia
2 (350 g)
vihreää omenaa
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
2 dl
Valio kuohukermaa
tai Valio vispikermaa
1 ½ rkl
sitruunamehua

Kakun kuorrutus

2 dl
Valio kuohukermaa
tai Valio vispikermaa
jauhettua kanelia
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita kevyesti nostellen.
  3. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle koko pellin alueelle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla ja kanelilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  4. Leikkaa kakkulevy pystysuunnassa 5 osaan, palojen leveydet n. 13 cm, 10 cm, 7 cm, 4 cm ja 2 cm.
  5. TÄYTE

  6. Laita liivatteet kylmään veteen.
  7. Kostuta kakkupalat maidolla. Levitä päälle luumumarmeladi.
  8. Kuori ja raasta omenat karkealla raastinterällä. Yhdistä raaste ja rahka kulhossa.
  9. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
  10. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivatteet.
  11. Valuta liivateseos rahka-omenaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.
  12. Levitä täyte neljälle isoimmalle kakkupalalle (pienin jää ilman).
  13. Kokoa kakku nostamalla kahdella lastalla kakkupalat päällekkäin isoimmasta pienimpään. Laita pienin kakkupala marmeladipuoli alaspäin.
  14. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  15. Päällystä kakku aaltoilevasti vaahdotetulla kermalla. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
  16. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Vinkki

Käyttämällä Valio Eila® maitojuomaa sekä Valio Eila® kuohu- tai vispikermaa, saat kakusta laktoosittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)