Siirry sisältöön
Kolmiotäytekakku

Kolmiotäytekakku

Täytekakun voi valmistaa hauskasti uuteen muotoon uunipellillä valmistuvasta kakkulevystä. Juhlavan kakun makumaailma luodaan luumulla ja kanelilla.

Kolmiotäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1½ prk (à 300 g) luumumarmeladia
  • 2 (350 g) vihreää omenaa
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1½ rkl sitruunamehua

Kakun kuorrutus

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg jauhettua kanelia
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita kevyesti nostellen.
  3. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle koko pellin alueelle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla ja kanelilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  4. Leikkaa kakkulevy pystysuunnassa 5 osaan, palojen leveydet n. 13 cm, 10 cm, 7 cm, 4 cm ja 2 cm.

TÄYTE

  1. Laita liivatteet kylmään veteen.
  2. Kostuta kakkupalat maidolla. Levitä päälle luumumarmeladi.
  3. Kuori ja raasta omenat karkealla raastinterällä. Yhdistä raaste ja rahka kulhossa.
  4. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
  5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivatteet.
  6. Valuta liivateseos rahka-omenaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.
  7. Levitä täyte neljälle isoimmalle kakkupalalle (pienin jää ilman).
  8. Kokoa kakku nostamalla kahdella lastalla kakkupalat päällekkäin isoimmasta pienimpään. Laita pienin kakkupala marmeladipuoli alaspäin.
  9. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  10. Päällystä kakku aaltoilevasti vaahdotetulla kermalla. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
  11. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Vinkki

Käyttämällä Valio Eila® maitojuomaa sekä Valio Eila® kuohu- tai vispikermaa, saat kakusta laktoosittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua kanelia
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search