
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 10 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ prk (à 300 g) luumumarmeladia
- 2 (350 g) vihreää omenaa
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 dl Valio vispikermaa
Voit kokeilla myös -
- 1½ rkl sitruunamehua
Kakun kuorrutus
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0 kg jauhettua kanelia
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita kevyesti nostellen.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle koko pellin alueelle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla ja kanelilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
- Leikkaa kakkulevy pystysuunnassa 5 osaan, palojen leveydet n. 13 cm, 10 cm, 7 cm, 4 cm ja 2 cm.
TÄYTE
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Kostuta kakkupalat maidolla. Levitä päälle luumumarmeladi.
- Kuori ja raasta omenat karkealla raastinterällä. Yhdistä raaste ja rahka kulhossa.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivatteet.
- Valuta liivateseos rahka-omenaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.
- Levitä täyte neljälle isoimmalle kakkupalalle (pienin jää ilman).
- Kokoa kakku nostamalla kahdella lastalla kakkupalat päällekkäin isoimmasta pienimpään. Laita pienin kakkupala marmeladipuoli alaspäin.
- Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
- Päällystä kakku aaltoilevasti vaahdotetulla kermalla. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
- Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
196 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
21,9 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua kanelia
- tomusokeria