Kolmiotäytekakku

Kolmiotäytekakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kolmiotäytekakku

Kolmiotäytekakku

Täytekakun voi valmistaa hauskasti uuteen muotoon uunipellillä valmistuvasta kakkulevystä. Juhlavan kakun makumaailma luodaan luumulla ja kanelilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
2 h
uunissa
10 min
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset14 annosta

14 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

4
liivatelehteä
n. 1/2 dl
1 ½ prk (à 300 g)
luumumarmeladia
2 (350 g)
vihreää omenaa
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
2 dl
Valio kuohukermaa

tai 2 dlValio vispikermaa
1 ½ rkl
sitruunamehua

Kakun kuorrutus

2 dl
Valio kuohukermaa

tai 2 dlValio vispikermaa
jauhettua kanelia
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita kevyesti nostellen.
  3. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle koko pellin alueelle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla ja kanelilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  4. Leikkaa kakkulevy pystysuunnassa 5 osaan, palojen leveydet n. 13 cm, 10 cm, 7 cm, 4 cm ja 2 cm.
  5. TÄYTE

  6. Laita liivatteet kylmään veteen.
  7. Kostuta kakkupalat maidolla. Levitä päälle luumumarmeladi.
  8. Kuori ja raasta omenat karkealla raastinterällä. Yhdistä raaste ja rahka kulhossa.
  9. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
  10. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivatteet.
  11. Valuta liivateseos rahka-omenaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.
  12. Levitä täyte neljälle isoimmalle kakkupalalle (pienin jää ilman).
  13. Kokoa kakku nostamalla kahdella lastalla kakkupalat päällekkäin isoimmasta pienimpään. Laita pienin kakkupala marmeladipuoli alaspäin.
  14. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  15. Päällystä kakku aaltoilevasti vaahdotetulla kermalla. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
  16. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Vinkki

Vinkki

Käyttämällä Valio Eila® maitojuomaa sekä Valio Eila® kuohu- tai vispikermaa, saat kakusta laktoosittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.