AURA luumupiirakka

AURA luumupiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

AURA luumupiirakka

AURA luumupiirakka

Jos rakastat AURA juustoa sekä luumua & kirsikkaa, niin tartu tähän. Ohje on ihastuttanut maistajiaan, vaikka raaka-aineiden yhdistelmä ensin monia epäilyttikin. Tämä piirakka nousi suosikkilistalleni heti!

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 dl
1 dl
sokeria
1
valkuainen
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1
keltuainen
1 dl (45 g)
hassel- tai saksanpähkinärouhetta

Täyte

350 - 400 g
tuoreita luumuja
100 g
valkosuklaata
1 pkt (170 g)
1 ½ dl
kirsikkahilloa

tai 1.5 dlomena- tai aprikoosihilloa
2 rkl
korppujauhoja
100 g
karhunvatukoita

Ohje

  1. Sekoita Oivariini, sokeri ja valkuainen. Lisää vehnäjauho-leivinjauhoseos ja sekoita sen verran, että saat tasaisen taikinan.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 25 - 26 cm) pohjalle ja reunoille 2 cm:n korkeudelle.
  3. Riko keltuaisen rakenne. Voitele piirakkapohja keltuaisella. Ripottele päälle pähkinärouhe. Nosta jääkaappiin n. 30 min. Valmistele sillä välin täyte.
  4. Pese luumut, halkaise ja poista kivet.
  5. Rouhi valkosuklaa hyvin karkeasti. Viipaloi AURA.
  6. Levitä hillo tekeytyneelle piirakkapohjalle. Ripottele päälle korppujauho.
  7. Lisää luumut väljästi halkaistu puoli alaspäin. Levitä AURA palat luumujen välisiin rakoihin. Ripottele päälle valkosuklaa ja karhunvatukat.
  8. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 35 min.
  9. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.