Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA luumupiirakka

Jos rakastat AURA juustoa sekä luumua & kirsikkaa, niin tartu tähän. Ohje on ihastuttanut maistajiaan, vaikka raaka-aineiden yhdistelmä ensin monia epäilyttikin. Tämä piirakka nousi suosikkilistalleni heti!

AURA luumupiirakka
AURA luumupiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 valkuainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 keltuainen
  • 45 g (1 dl) hassel- tai saksanpähkinärouhetta

Täyte

  • 350-400 g tuoreita luumuja
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1½ dl
    kirsikkahilloa
  • Voit kokeilla myös:
  • 1½ dl omena- tai aprikoosihilloa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 100 g karhunvatukoita

Ohje

  1. Sekoita Oivariini, sokeri ja valkuainen. Lisää vehnäjauho-leivinjauhoseos ja sekoita sen verran, että saat tasaisen taikinan.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 25 - 26 cm) pohjalle ja reunoille 2 cm:n korkeudelle.
  3. Riko keltuaisen rakenne. Voitele piirakkapohja keltuaisella. Ripottele päälle pähkinärouhe. Nosta jääkaappiin n. 30 min. Valmistele sillä välin täyte.
  4. Pese luumut, halkaise ja poista kivet.
  5. Rouhi valkosuklaa hyvin karkeasti. Viipaloi AURA.
  6. Levitä hillo tekeytyneelle piirakkapohjalle. Ripottele päälle korppujauho.
  7. Lisää luumut väljästi halkaistu puoli alaspäin. Levitä AURA palat luumujen välisiin rakoihin. Ripottele päälle valkosuklaa ja karhunvatukat.
  8. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 35 min.
  9. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 280 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 27,9 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search