Manteliset luumupiiraat

Manteliset luumupiiraat

1 h 15 min
keskitaso
334 kcal / 100g
4
2

Luumupiiraiden täytteessä maistuu luumu ja omena. Valmista näitä pieniä, herkullisia piiraita, kun haluat vaihtelua perinteisiin joulutorttuihin.

Ainekset

12 kpl

Taikina

2 dl
Valio kuohukermaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
175 g
Valio voita

Täyte

1 (150 g)
hapahko omena
100 g
kuivattuja kivettömiä luumuja
1 dl
sokeria
1 tl
kanelia
1 prk (300 g)
luumumarmeladia
½ dl
mantelirouhetta
n. 2 tl
mantelilikööriä

Voiteluun

keltuaista

Ohje

  1. Vaahdota kerma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos pehmeään voihin. Lisää kermavaahto. Älä sekoita liikaa ettei taikina sitkisty. Muotoile suorakaiteeksi, litistä ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Kuori omena. Leikkaa omena ja luumut pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan. Lisää sokeri ja kaneli. Keitä hiljalleen n. 5 min. Sekoita, ettei seos pala pohjaan. Nosta kattila levyltä. Lisää luumumarmeladi, mantelirouhe ja -likööri.
  3. Voitele muffinipellin syvennykset voilla. Kauli taikina n. 8 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota lasilla tai muotilla pyöreitä paloja (Ø n. 10 cm). Vuoraa niillä pellin syvennykset. Voitele pohjien yläreunat keltuaisella. Jaa täyte. Ota lopusta taikinalevystä piparimuotilla sydämiä tai tähtiä tai tee leivinpyörällä nauhaa. Voitele myös koristeet.
  4. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä.
  5. Anna jäähtyä ennen kuin otat vuoista. Irrota reunat varoen veitsen kärjellä. Sihtaa pinnalle tomusokeria.

Vinkki

* Laita halutessasi syvennysten pohjalle leivinpaperisuikaleet ristikkäin. Niiden avulla saat kätevästi nostettua piiraat tarjolle. * Piiraat voi pakastaa. Ota sulamaan kerralla tarvittava määrä. Tarjoa haaleina, lämmitä kevyesti mieluiten uunissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
334 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
18 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)