Siirry sisältöön
Manteliset luumupiiraat

Manteliset luumupiiraat

Luumupiiraiden täytteessä maistuu luumu ja omena. Valmista näitä pieniä, herkullisia piiraita, kun haluat vaihtelua perinteisiin joulutorttuihin.

Manteliset luumupiiraat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 175 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1 (150 g) hapahko omena
  • 100 g (1,5 dl) kuivattuja kivettömiä luumuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 prk (300 g) luumumarmeladia
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 2 tl mantelilikööriä

Voiteluun

  • 0 kg keltuaista

Ohje

  1. Vaahdota kerma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos pehmeään voihin. Lisää kermavaahto. Älä sekoita liikaa ettei taikina sitkisty. Muotoile suorakaiteeksi, litistä ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Kuori omena. Leikkaa omena ja luumut pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan. Lisää sokeri ja kaneli. Keitä hiljalleen n. 5 min. Sekoita, ettei seos pala pohjaan. Nosta kattila levyltä. Lisää luumumarmeladi, mantelirouhe ja -likööri.
  3. Voitele muffinipellin syvennykset voilla. Kauli taikina n. 8 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota lasilla tai muotilla pyöreitä paloja (Ø n. 10 cm). Vuoraa niillä pellin syvennykset. Voitele pohjien yläreunat keltuaisella. Jaa täyte. Ota lopusta taikinalevystä piparimuotilla sydämiä tai tähtiä tai tee leivinpyörällä nauhaa. Voitele myös koristeet.
  4. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä.
  5. Anna jäähtyä ennen kuin otat vuoista. Irrota reunat varoen veitsen kärjellä. Sihtaa pinnalle tomusokeria.

Vinkki

Laita halutessasi syvennysten pohjalle leivinpaperisuikaleet ristikkäin. Niiden avulla saat kätevästi nostettua piiraat tarjolle.

Piiraat voi pakastaa. Ota sulamaan kerralla tarvittava määrä. Tarjoa haaleina, lämmitä kevyesti mieluiten uunissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 342 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 37,1 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • keltuaista
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search