
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 dl Valio vispikermaa
Voit kokeilla myös -
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
175 g Valio Eila® voita
Voit kokeilla myös -
Täyte
- 1 (150 g) hapahko omena
- 100 g (1,5 dl) kuivattuja kivettömiä luumuja
- 1 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 prk (300 g) luumumarmeladia
- ½ dl mantelirouhetta
- 2 tl mantelilikööriä
Voiteluun
- 0 kg keltuaista
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota kerma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos pehmeään voihin. Lisää kermavaahto. Älä sekoita liikaa ettei taikina sitkisty. Muotoile suorakaiteeksi, litistä ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.
- Kuori omena. Leikkaa omena ja luumut pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan. Lisää sokeri ja kaneli. Keitä hiljalleen n. 5 min. Sekoita, ettei seos pala pohjaan. Nosta kattila levyltä. Lisää luumumarmeladi, mantelirouhe ja -likööri.
- Voitele muffinipellin syvennykset voilla. Kauli taikina n. 8 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota lasilla tai muotilla pyöreitä paloja (Ø n. 10 cm). Vuoraa niillä pellin syvennykset. Voitele pohjien yläreunat keltuaisella. Jaa täyte. Ota lopusta taikinalevystä piparimuotilla sydämiä tai tähtiä tai tee leivinpyörällä nauhaa. Voitele myös koristeet.
- Paista uunin alaosassa 200 asteessa 12 - 14 min tai kunnes kypsiä.
- Anna jäähtyä ennen kuin otat vuoista. Irrota reunat varoen veitsen kärjellä. Sihtaa pinnalle tomusokeria.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
342 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
37,1 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- keltuaista