Joulutortut

Joulutortut

2 h 13 min
keskitaso
403 kcal / 100g
15
30

Kotitekoisten joulutorttujen veroisia ei löydä kaupasta. Kokeile eri taikinavaihtoehtoja; jokaisella on suosikkinsa. Yksi tekijä on yhteinen: hyvä maku!

Ainekset

25 kpl

Kermaviilivoitaikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Kermavoitaikina

3 dl
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
1 - 2 rkl
konjakkia

Rahkavoitaikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

paistonkestävää luumu- tai aprikoosimarmeladia

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. PUOLIKUUTORTUT KERMAVIILIVOITAIKINASTA

  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreät tortunpohjat. Jaa pohjille marmeladi. Sivele reunat vedellä ja ummista tortut.
  4. Voitele tortut munalla ja paista niitä 225 asteessa n. 13 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
  5. TÄHTITORTUT KERMAVOITAIKINASTA

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkistyisi.
  7. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai nelis-kulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.
  8. Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa n. 8 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
  9. TÄHTITORTUT RAHKAVOITAIKINASTA

  10. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. .
  11. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai neliskulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.
  12. Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa 12 - 15 min tortun koosta riippuen. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki

* Tarkkaile joulutorttujen paistumista. Paistoaika riippuu uunista, taikinalevyn paksuudesta sekä torttujen muodosta ja koosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
403 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
27 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
96 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)