Luumumazariinit

Luumumazariinit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Luumumazariinit

Luumumazariinit

Täyteläiset Luumumazariinit ovat juhlavan kahvipöydän tarjottavia. Mazariineja kannattaa varata tarjolle reilusti, sillä yhden syötyään näihin on vaara jäädä koukkuun.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset13 kpl

13 kpl
100 g
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita

Täyte

100 g (13 - 14 kpl)
kuivattuja kivettömiä luumuja
3 rkl
rommia
150 g
mantelimassaa
100 g
1 rkl
sokeria
1
kananmuna

Kuorrutus

3 dl
tomusokeria
1 ½ rkl
rommia
1 rkl
vettä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi - älä vaivaa.
  2. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Valmista täyte: Leikkaa luumut kuutioiksi. Laita luumut ja rommi pieneen kattilaan.
  4. Keitä keskilämmöllä, kunnes rommi on imeytynyt luumuihin. Nosta kattila liedeltä.
  5. Viipaloi mantelimassa. Sekoita mantelimassa, pehmeä voi, sokeri ja muna sähkövatkaimella tasaiseksi kulhossa.
  6. Lisää rommi-luumut. Sekoita.
  7. Painele taikina tasaisiksi leivospohjiksi voideltujen mazariini-annosvuokien pohjalle ja reunoille.Voit käyttää metallisia tai kertakäyttöisiä annosvuokia. Mazariinien määrä riiippuu annosvuokien koosta.
  8. Lusikoi täytettä leivospohjiin, niin, että täytteen pinta jää hieman alle vuokien reunan.
  9. Nosta vuoat leivinpaperilla suojatulle uuniritilälle (mazariineista kuohuu paistettaessa rasvaa). Kypsennä 200 asteen lämpötilassa uunin alaosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  10. Irrota leivonnaiset lämpiminä metallisista vuoista. Anna jäähtyä.
  11. Kuorrutus

  12. Sekoita rommi ja siivilöity tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi.
  13. Levitä kuorrute leivonnaisten pinnalle. Nosta leivonnaiset kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
405 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›