
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
Täyte
- 13-14 kuivattuja kivettömiä luumuja 100g
- 3 rkl rommia
- 150 g mantelimassaa
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl sokeria
- 1 kananmuna
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 1½ rkl rommia
- 1 rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi - älä vaivaa.
- Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Valmista täyte: Leikkaa luumut kuutioiksi. Laita luumut ja rommi pieneen kattilaan.
- Keitä keskilämmöllä, kunnes rommi on imeytynyt luumuihin. Nosta kattila liedeltä.
- Viipaloi mantelimassa. Sekoita mantelimassa, pehmeä voi, sokeri ja muna sähkövatkaimella tasaiseksi kulhossa.
- Lisää rommi-luumut. Sekoita.
- Painele taikina tasaisiksi leivospohjiksi voideltujen mazariini-annosvuokien pohjalle ja reunoille.Voit käyttää metallisia tai kertakäyttöisiä annosvuokia. Mazariinien määrä riiippuu annosvuokien koosta.
- Lusikoi täytettä leivospohjiin, niin, että täytteen pinta jää hieman alle vuokien reunan.
- Nosta vuoat leivinpaperilla suojatulle uuniritilälle (mazariineista kuohuu paistettaessa rasvaa). Kypsennä 200 asteen lämpötilassa uunin alaosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
- Irrota leivonnaiset lämpiminä metallisista vuoista. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
- Sekoita rommi ja siivilöity tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi.
- Levitä kuorrute leivonnaisten pinnalle. Nosta leivonnaiset kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
403 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
48,2 g
Rasva
19,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa