Joulukakku

Joulukakku

2 h 5 min
keskitaso
277 kcal / 100g
6
8

Luumuinen joulukakku on ilahduttavan maukas ja raikas täytekakku. Helppo, mutta näyttävä koristelu on syntyy irtokarkkimyynnistä saatavilla suklaamaissipalloilla. Halutessaan suklaapallot voi myös puolittaa, jolloin koristekerroksesta saa ohuemman.

Ainekset

12 annosta

Pohja

75 g
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta

Kostutukseen

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

1 prk (250 g)
2 ½ dl (300 g)
luumumarmeladia
3 dl
½
sokeria

Koristeluun

2 ½ dl (300 g)
luumumarmeladia
500 g
suklaamaissipalloja

Ohje

  1. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran (Ø 22 - 23 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 35 min.
  3. Kumoa hiukan jäähtynyt kakkupohja ritilä päälle. Anna jäähtyä hyvin.
  4. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kostuta vaniljamaidolla.
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään, kerma vaahdotettuna. Makeuta halutessasi. Levitä täyte kakun väleihin.
  6. Levitä luumumarmeladi kakun pinnalle ja reunoille.
  7. Paina pintaan suklaamaissipalloja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
71 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)