Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.29
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g tuoreita, kypsiä luumuja
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
- Lisää kuivat aineet seoksena.
- Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Täyte
- Halkaise luumut. Poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Levitä rahka piirakkapohjalle. Lisää päälle luumulohkot. (Voit käyttää luumun tilalla myös hapahkoa omenaa. Mausta ohuet omenaviipaleet 1 tl:lla kanelia.)
- Sekoita kermaviili, muna ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Kaada se luumujen päälle.
- Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
- Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
PIIRAKKA KUIVATUISTA LUUMUISTA
- Korvaa tuoreet luumut kuivatuilla, kivettömillä luumuilla. Mittaa 15 kpl (1 dl/ 100 g) luumuja ja 1 dl Valio omenatäysmehua pieneen kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sen aikaa, kun valmistat pohjan ja täytteen (n. 10 min). Leikkaa keitetyt ja hiukan jäähtyneet luumut saksilla suikaleiksi neljään osaan. Yhdistä ne rahkan joukkoon. Levitä seos piirakkapohjalle. Lisää päälle kermaviiliseos. Paista kuten Luumupiirakka.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
225 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
24 g
Rasva
11,6 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.