Luumupiirakka

Luumupiirakka

1 h
keskitaso
228 kcal / 100g
5
9

Sadonkorjuun aikaan erilaiset piirakat ilahduttavat arjessa ja juhlassa. Luumupiirakka on mehevä ja maistuva tarjottava aikuiseen makuun.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kauraleseitä
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

150 g
tuoreita, kypsiä luumuja
2 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
1
kananmuna
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Pohja

  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena.
  4. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  5. Täyte

  6. Halkaise luumut. Poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  7. Levitä rahka piirakkapohjalle. Lisää päälle luumulohkot. (Voit käyttää luumun tilalla myös hapahkoa omenaa. Mausta ohuet omenaviipaleet 1 tl:lla kanelia.)
  8. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Kaada se luumujen päälle.
  9. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
  10. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
  11. PIIRAKKA KUIVATUISTA LUUMUISTA

  12. Korvaa tuoreet luumut kuivatuilla, kivettömillä luumuilla. Mittaa 15 kpl ( 1 dl/ 100 g) luumuja ja 1 dl Valio omenatäysmehua pieneen kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sen aikaa, kun valmistat pohjan ja täytteen (n. 10 min). Leikkaa keitetyt ja hiukan jäähtyneet luumut saksilla suikaleiksi neljään osaan. Yhdistä ne rahkan joukkoon. Levitä seos piirakkapohjalle. Lisää päälle kermaviiliseos. Paista kuten Luumupiirakka.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
12 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)