Juhannussalko

Juhannussalko
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juhannussalko

Juhannussalko

Suolaisen ystävä kattaa juhannus pöytään mansikkakakun sijaan tai rinnalle herkullisen savusiikarullan, joka voi samalla toimittaa juhannussalon virkaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
1 h
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

5
kananmunaa
½ rasiaa (à 200 g)
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
tuoreita yrttejä ja versoja

Täyte

400 g
lämminsavusiikaa
1 prk ( 150 g)
½ rasiaa (à 200 g)
100 g
tuoretta kurkkua
50 g
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuais-tuorejuustoseos.
  3. Öljyä leivinpaperi ja painele siihen kauttaaltaan yrttejä ja versoja.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista 150 asteessa 20 - 25 min. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota crème fraîche. Sekoita siika, crème fraîche vaahto, tuorejuusto, kurkkuraaste, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu tahnaksi. Levitä tasaisesti levyn pinnalle.
  7. Kääri rullalle leivinpaperin avulla lyhyeltä sivulta aloittaen. Anna tekeytyä kylmässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.