Siirry sisältöön
Juhannussalko

Juhannussalko

Suolaisen ystävä kattaa juhannus pöytään mansikkakakun sijaan tai rinnalle herkullisen savusiikarullan, joka voi samalla toimittaa juhannussalon virkaa.

Juhannussalko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0 kg tuoreita yrttejä ja versoja

Täyte

  • 400 g lämminsavusiikaa
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • 100 g kurkkua
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuais-tuorejuustoseos.
  3. Öljyä leivinpaperi ja painele siihen kauttaaltaan yrttejä ja versoja.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista 150 asteessa 20 - 25 min. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota crème fraîche. Sekoita siika, crème fraîche vaahto, tuorejuusto, kurkkuraaste, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu tahnaksi. Levitä tasaisesti levyn pinnalle.
  7. Kääri rullalle leivinpaperin avulla lyhyeltä sivulta aloittaen. Anna tekeytyä kylmässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 11,7 g
Hiilihydraatti 1,3 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • tuoreita yrttejä ja versoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search