
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
5 h
Yhteensä
6 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 500 g paahtoleipää
Kostutukseen
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl vettä
- ripaus suolaa
Katkaraputäyte ja kuorrutus
- 3 liivatelehteä
- 300 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 punasipuli
- 1 ruukku tuoretta tilliä
-
3 prk
Valio crème fraîchea à 150gValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 0 kg kirjolohen mätiä, rapuja, tilliä, versoja, retiisiä
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa paahtoviipaleiden reunat ohuelti pois.
- Sekoita kostutusliemi, kostuta leivät tasaisesti. Levitä sopiviksi paloiksi leikatut leipäpalat leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø n. 23 cm).
- Valmista katkaraputäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut, punasipuli ja tilli.
- Vaahdota 2 prk crème fraîchea kulhossa kuohkeaksi, sekoita joukkoon 1 ½ rasiaa tuorejuustoa. Lisää katkarapu, punasipuli, tilli ja mustapippuri, sekoita. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin.
- Lusikoi puolet täytteestä pohjalle, lisää leipäkerros. Tee vielä toinen kerros. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 h tai yön yli.
- Vaahdota jäljelle jäänyt crème fraiche, sekoita joukkoon tuorejuusto. Kuorruta kakku.
- Koristele mädillä, ravuilla, tillillä, versoilla ja kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
188 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
15,6 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- kirjolohen mätiä