Kevät on parsan parasta aikaa ja sitä kannattaa siis hyödyntää kevään juhlien tarjoiluissa! Perinteestä poiketen tämä voileipäkakku vuorataan kauttaaltaan leivällä ja sisäosan leipäkerrosten väliin laitetaan kahta tuhtia kasvistäytettä. Koristelussa voi käyttää vapaasti omaa luovuutta!
Pohja | |
---|---|
17 (500 g) | isoa paahtoleipäviipaletta , esim. Oululainen Reilu vehnä |
1 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna |
Kostutukseen | |
2 dl | kasvislientä |
Parsa-kurkkutäyte | |
1 nippu (450 g) | tuoretta, vihreää parsaa |
pala (130 g) | kurkkua |
1 rasia (200 g) | |
1 rkl | sitruunamehua |
½ tl | suolaa |
Porkkana-kevätsipulitäyte | |
1 pkt (250 g) | |
1 iso | porkkana |
2 | kevätsipulia varsineen |
1 dl | aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä |
1 rasia (200 g) | |
Koristeluun | |
1 rasia (200 g) | |
2 dl | |
ripaus | suolaa |
pala (50 g) | kurkkua |
1 | porkkana |
3 - 5 | kirsikkatomaattia |
basilikan lehtiä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.