Tuoreparsapiirakka

Tuoreparsapiirakka

50 min
keskitaso
244 kcal / 100g
3
7

Tuoreen parsan herkkä, hienostunut maku nostetaan puhtaiden makujen kautta esille. Valio AURA tuo piirakkaan lempeästi sinihomejuuston makua.

Ainekset

8 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
1 dl
2 ½ rkl
vettä

Täyte

400 g
tuoretta, vihreää parsaa
1 rasia (200 g)
2 dl
1
kananmuna
1/2 - 1 tl
raastettua sitruunankuorta
ripaus
jauhettua valkopippuria
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (20 x 28 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Käsittele parsat: leikkaa tai napsauta kovat kantaosat pois. Kuori parsat nupun alapuolelta tyveen asti. Paloittele n. 3 cm:n pituisiksi paloiksi.
  4. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 3 min, nuppuosat voit lisätä min. keittämisen jälkeen. Valuta vesi pois.
  5. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja muna tasaiseksi. Lisää sitruunankuori ja pippuri.
  6. Levitä parsat piirakkapohjalle. Valuta täyte päälle ja ripottele pinnalle juustomuru. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min.
  7. Tarjoa täysin jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

Vinkki

Säästä parsasta nuppupaloja ja paina niitä lopuksi piirakan pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
18 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
85 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)