Siirry sisältöön
Tuoreparsapiirakka

Tuoreparsapiirakka

Tuoreen parsan herkkä, hienostunut maku nostetaan puhtaiden makujen kautta esille. Valio AURA tuo piirakkaan lempeästi sinihomejuuston makua.

Tuoreparsapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2½ rkl vettä

Täyte

  • 400 g tuoretta, vihreää parsaa
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 kananmuna
  • ½-1 tl raastettua sitruunankuorta
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (20 x 28 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Käsittele parsat: leikkaa tai napsauta kovat kantaosat pois. Kuori parsat nupun alapuolelta tyveen asti. Paloittele n. 3 cm:n pituisiksi paloiksi.
  4. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 3 min, nuppuosat voit lisätä min. keittämisen jälkeen. Valuta vesi pois.
  5. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja muna tasaiseksi. Lisää sitruunankuori ja pippuri.
  6. Levitä parsat piirakkapohjalle. Valuta täyte päälle ja ripottele pinnalle juustomuru. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min.
  7. Tarjoa täysin jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

Vinkki

Säästä parsasta nuppupaloja ja paina niitä lopuksi piirakan pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 244 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 13,2 g
Rasva 18,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search