Voileipäkakkujoulukuusi

Voileipäkakkujoulukuusi

Joulun ajan pikkusuolaisen voi rakentaa kuusen muotoon. Juustokuusi kätkee sisälleen maukkaita kolmioleipiä ja koristeina toimivat maukkaat juustopalat sekä voileipäkeksit. Kolmioleivät kannattaa paloitella valmiiksi sopivan pieniksi, jotta syöminen on helppoa.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Sandwichit

16 viipaletta (n. 500 g)
isoa paahtoleipää
2 rasiaa (à 200 g)
n. 300 g
leikkeleitä , esim. naudan paistia ja kylmäsavupaistia
100 g
granaattiomenan siemeniä
1 dl
tuoreita yrttejä , esim. lehtipersiljaa, basilikaa ja/tai ruohosipulia hienonnettuna

Kuorrute

2 dl
1 rasia (200 g)
ripaus
suolaa

Koristeet

1 pkt (170 g)
150 g
150 g
10 kpl
suolatikkuja
10 kpl
ruisnachoja
100 g
granaattiomenan siemeniä
1 dl
tuoreita yrttejä , esim. lehtipersiljaa, basilikaa ja/tai ruohosipulia hienonnettuna
cocktailtikkuja

Ohje

  1. Katso ensin miten voileipäkakkukuusi tehdään, niin ohjeiden seuraaminen on helppoa:
  2. Voitele kaikki leivät tuorejuustolla. Laita neljään leipään naudan paistia ja granaattiomenansiemeniä ja neljään kylmäsavupaistia ja hienonnettuja yrttejä. Paina täytetyille leiville kannet lopuista leivistä.
  3. Siisti leipien reunat ohuelti leikkaamalla veitsellä tasaiseksi.
  4. Jätä yksi leipä kokonaiseksi, se tulee kuusen pohjalle keskelle. Leikkaa yksi leipä kahdeksi kolmioksi, neljä leipää neljäksi kolmioksi ja yksi kahdeksaksi kolmioksi. Leikkaa viimeisestä leivästä puolet kahdeksi ja puolet neljäksi kolmioksi.
  5. Kokoa kuusi suoraan tarjoiluvadille. Tee kolmioista erikokoisia neliöitä. Pinoa ne päällekkäin aloittaen isoimmasta ja lopettaen pienimpään. Aseta neliöt ristikkäin siten, että kulmat tulevat alla olevan neliön reunojen yli. Kuuseen tulee kuusi kerrosta, päällimmäisessä kerroksessa kolmiot ovat pystyssä, jotta latvaan tulee korkeutta. Sipaise kerrosten väliin tuorejuustoa liimaksi, jotta leivät pysyvät paremmin paikoillaan.
    Kokoa kuusi suoraan tarjoiluvadille. Tee kolmioista erikokoisia neliöitä. Pinoa ne päällekkäin aloittaen isoimmasta ja lopettaen pienimpään. Aseta neliöt ristikkäin siten, että kulmat tulevat alla olevan neliön reunojen yli. Kuuseen tulee kuusi kerrosta, päällimmäisessä kerroksessa kolmiot ovat pystyssä, jotta latvaan tulee korkeutta. Sipaise kerrosten väliin tuorejuustoa liimaksi, jotta leivät pysyvät paremmin paikoillaan.
    Kokoa kuusi suoraan tarjoiluvadille. Tee kolmioista erikokoisia neliöitä. Pinoa ne päällekkäin aloittaen isoimmasta ja lopettaen pienimpään. Aseta neliöt ristikkäin siten, että kulmat tulevat alla olevan neliön reunojen yli. Kuuseen tulee kuusi kerrosta, päällimmäisessä kerroksessa kolmiot ovat pystyssä, jotta latvaan tulee korkeutta. Sipaise kerrosten väliin tuorejuustoa liimaksi, jotta leivät pysyvät paremmin paikoillaan.
  6. Vaahdota kuohukerma ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi, mausta suolalla. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja kuorruta kuusi vaahdolla. Voit tasoitella kuorrutusta veitsellä.
  7. Koristele kuusi: Ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja hienonnettuja yrttejä. Tee juustoista pieniä annospaloja ja pistele ne tikuilla kuuseen. Tee halutessasi myös juustotähti kuusen latvaan. Pätki suolatikut ja taita ruisnachot muutamaan osaan. Painele ne kuuseen.
  8. Tarjoa pikkujoulujen juustopöytänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
16 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
124 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)