Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Isänpäivänkakku

Runsaasti makuja sisältävä kahden voileipäkakun yhdistelmä hurmaa isänpäivänä kaikki syöjät. Kakku on näyttävä, mutta silti helppo toteuttaa. Tästä riittää koko perheelle ...ja vähän muillekin.

Isänpäivänkakku
Isänpäivänkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 pussia (à 400 g) grahampaahtoleipää

Kasvistäyte

Pekonitäyte

  • 2 pkt (à 170 g) amerikanpekonia
  • 6 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 1 prk (400 g)
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon

Päälle

  • 2½ dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuusto
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 1 rasia (70 g) minisalaattisekoitusta, esim. Mimi´s
  • 150 g kirsikkatomaattia
  • 2 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 200 g kivettömiä kalamata-oliiveja

Ohje

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.

Kasvistäyte

  1. Poista tomaateista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Hienonna sipulit, valutetut salaattijuustokuutiot ja oliivit.
  3. Lisää kaikki tuorejuuston joukkoon.

Pekonitäyte

  1. Paahda pekonit uunissa. Jäähdytä.
  2. Hienonna pekonit ja kananmunat. Sekoita ne jogurtin joukkoon.

Kokoaminen

  1. Ota kaksi pyöreää irtopohjakakkuvuokaa ø 22 cm ja ø 16 cm. Vuoraa pohjat leivinpaperilla.
  2. Poista leivistä reunat ja muotoile ne kakkuvuokiin. Levitä molempien vuokien leipäkerroksien päälle kasvistäyte.
  3. Asettele toiset leivät päälle ja levitä niille pekonitäyte.
  4. Lisää lopuksi päälle vielä leipäkerros.
  5. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä kevyen painon alla mielellään yön yli tai väh. 4 h.

Päälle

  1. Yhdistä jogurtti ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Kuorruta kakut päällystämällä reunat ja päällinen tuorejuusto-jogurttimassalla.
  2. Aseta pienempi kakku isomman päälle ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 165 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search