
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h 15 min
Yhteensä
4 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g piparkakkutaikinaa
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
- 2 liivatetta
- 120 g kuivattuja hedelmiä, pehmeitä
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 2 rkl rommia tai puolukka-/ -luumulikööriä
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
Koristeluun
- 120 g kuivattuja hedelmiä ja manteleita
- 0 kg kanelitankoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele piirakkavuoka (Ø 22 - 24 cm). Kauli taikina pyöreäksi, n. 2 mm paksuiseksi levyksi ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tasaa reunat.
- Muotoile reunapaloista jäänyt taikina suorakaiteen muotoiseksi pötköksi ja laita jääkaappiin.
- Paista piirakkapohja vaalean ruskeaksi uunin alatasolla 175 asteessa 12 -15 min. Pohja saa jäädä hieman pehmeäksi. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali (keraaminen vuoka vaatii n. 15 min, ohut metallinen irtopohjavuoka 12 - 13 min). Jäähdytä.
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Hienonna tai kuutioi kuivatut hedelmät (esim. luumu, aprikoosi) pieniksi paloiksi. Leikkaa piparkakkutaikinapalasta pieniä kuutioita. Vaahdota kerma.
- Kiehauta rommi tai likööri esim. kahvikupissa mikrossa. Jos käytät rommia, lisää joukkoon ½ rkl sokeria. Sulata joukkoon puristetut liivatteet.
- Laita rahka kulhoon. Kaada liivateseos joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto, sekoita.
- Kaada puolet täytteestä piirakkapohjalle. Ripottele päälle hedelmät ja taikinakuutiot (jätä osa koristeluun).
- Levitä päälle loppu täyte. Tasoita.
- Hyydytä 4 h tai seuraavaan päivään.
- Koristele kuivatuilla hedelmillä, manteleilla, piparkakkutaikinakuutioilla ja kanelitangoilla.
- Tarjoa kahvipöydässä tai kuuman glögin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
250 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
24,6 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kanelitankoja