Siirry sisältöön
Jouluinen piirakka

Jouluinen piirakka

Nimikin jo kertoo, että tässä piirakassa maistuu joulu! Piparkakkutaikina, kuivatut hedelmät, kaneli... Piparkakkutaikinan voit ostaa valmiina tai tehdä sen vaikka ohjeellamme.

Jouluinen piirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g piparkakkutaikinaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 2 liivatetta
  • 120 g kuivattuja hedelmiä, pehmeitä
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl rommia tai puolukka-/ -luumulikööriä
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli

Koristeluun

  • 120 g kuivattuja hedelmiä ja manteleita
  • 0 kg kanelitankoja

Ohje

  1. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 - 24 cm). Kauli taikina pyöreäksi, n. 2 mm paksuiseksi levyksi ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tasaa reunat.
  2. Muotoile reunapaloista jäänyt taikina suorakaiteen muotoiseksi pötköksi ja laita jääkaappiin.
  3. Paista piirakkapohja vaalean ruskeaksi uunin alatasolla 175 asteessa 12 -15 min. Pohja saa jäädä hieman pehmeäksi. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali (keraaminen vuoka vaatii n. 15 min, ohut metallinen irtopohjavuoka 12 - 13 min). Jäähdytä.

Täyte

  1. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Hienonna tai kuutioi kuivatut hedelmät (esim. luumu, aprikoosi) pieniksi paloiksi. Leikkaa piparkakkutaikinapalasta pieniä kuutioita. Vaahdota kerma.
  3. Kiehauta rommi tai likööri esim. kahvikupissa mikrossa. Jos käytät rommia, lisää joukkoon ½ rkl sokeria. Sulata joukkoon puristetut liivatteet.
  4. Laita rahka kulhoon. Kaada liivateseos joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto, sekoita.
  5. Kaada puolet täytteestä piirakkapohjalle. Ripottele päälle hedelmät ja taikinakuutiot (jätä osa koristeluun).
  6. Levitä päälle loppu täyte. Tasoita.
  7. Hyydytä 4 h tai seuraavaan päivään.
  8. Koristele kuivatuilla hedelmillä, manteleilla, piparkakkutaikinakuutioilla ja kanelitangoilla.
  9. Tarjoa kahvipöydässä tai kuuman glögin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 242 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 27,7 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kanelitankoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search