Jouluinen piirakka

Jouluinen piirakka

4 h 35 min
keskitaso
304 kcal / 100g
1
7

Nimikin jo kertoo, että tässä piirakassa maistuu joulu! Piparkakkutaikina, kuivatut hedelmät, kaneli... Piparkakkutaikinan voit ostaa valmiina tai tehdä sen vaikka ohjeellamme.

Ainekset

10 annosta
n. 400 g
piparkakkutaikinaa
1 rkl

Täyte

2
liivatetta
n. 120 g
kuivattuja hedelmiä , pehmeitä
2 dl
2 rkl
rommia tai puolukka-/ -luumulikööriä
2 prk (à 200 g)

Koristeluun

kuivattuja hedelmiä ja manteleita
kanelitankoja

Ohje

  1. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 - 24 cm). Kauli taikina pyöreäksi, n. 2 mm paksuiseksi levyksi ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tasaa reunat.
  2. Muotoile reunapaloista jäänyt taikina suorakaiteen muotoiseksi pötköksi ja laita jääkaappiin.
  3. Paista piirakkapohja vaalean ruskeaksi uunin alatasolla 175 asteessa 12 -15 min. Pohja saa jäädä hieman pehmeäksi. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali (keraaminen vuoka vaatii n. 15 min, ohut metallinen irtopohjavuoka 12 - 13 min). Jäähdytä.
  4. Täyte

  5. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  6. Hienonna tai kuutioi kuivatut hedelmät (esim. luumu, aprikoosi) pieniksi paloiksi. Leikkaa piparkakkutaikinapalasta pieniä kuutioita. Vaahdota kerma.
  7. Kiehauta rommi tai likööri esim. kahvikupissa mikrossa. Jos käytät rommia, lisää joukkoon ½ rkl sokeria. Sulata joukkoon puristetut liivatteet.
  8. Laita rahka kulhoon. Kaada liivateseos joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto, sekoita.
  9. Kaada puolet täytteestä piirakkapohjalle. Ripottele päälle hedelmät ja taikinakuutiot (jätä osa koristeluun).
  10. Levitä päälle loppu täyte. Tasoita.
  11. Hyydytä 4 h tai seuraavaan päivään.
  12. Koristele kuivatuilla hedelmillä, manteleilla, piparkakkutaikinakuutioilla ja kanelitangoilla.
  13. Tarjoa kahvipöydässä tai kuuman glögin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)