Luumu-kaneliruudut

Luumu-kaneliruudut
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Luumu-kaneliruudut

Luumu-kaneliruudut

Luumu ja kaneli maistuvat makuparina tässä helppotekoisessa leivonnaisessa. Maustettu rahka mehevöittää sekä taikinan, että tekee herkullisen kuorrutuksen. Kuorrutuksessa ei ole säästelty, koska se on niin hyvää!

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
25 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset30 palaa

30 palaa

Taikina

2 dl
mantelilastuja
150 g
12 (70 g)
kuivattua, pehmeää luumua
75 g
säilykekirsikoita
4
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 prk (200 g)
1 dl
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

200 g
2 dl
tomusokeria
2 prk (à 200 g)
piparkakkuja

Ohje

  1. Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä. Paahda ne kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Sulata joukkoon voi ja siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  2. Paloittele luumut (ja valutetut kirsikat). Lisää hedelmäpalat voiseokseen.
  3. Sekoita munat, sokerit, rahka, maito ja voiseos kulhossa.
  4. Lisää jauhot ja leivinjauhe seoksena. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Käännä peltiä tarvittaessa paistamisen aikana. Anna jäähtyä.
  6. Kuorrutus

  7. Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri. Sekoita, kunnes tasaista. (Alussa rasva ja sokeri erottuvat, mutta esim. muovisella kierrevatkaimella sekoitus onnistuu hyvin.)
  8. Sekoita joukkoon rahka.
  9. Valuta kuorrutus hieman jäähtyneen piirakan päälle (ks. vinkki). Tasoita. Tee halutessasi pintaan koristekuvioita. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.
  10. Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi piparkakuilla.
Vinkki

Vinkki

* Jos paistopinta on kovin epätasainen, kumoa piirakka peltiä apuna käyttäen nurinpäin. Tasaiselle alapinnalle on helppo levittää kuorrutus** Käyttämällä Valio Eila® voita ja Valio Eila® maitojuomaa saat leivonnaisesta laktoosittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
329 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›