Aprikoosi-rahkapiirakka

Aprikoosi-rahkapiirakka

35 min
keskitaso
200 kcal / 100g
1
1

Voitaikinapohjainen rahkapiirakka on nopea ja helppo valmistaa. Tuoreet aprikoosit karamellisoidaan kevyesti rosmariinilla maustetussa siirapissa, mikä antaa tälle piirakalle herkullisen maun. Jos tuoreita aprikooseja ei ole saatavilla, piirakan voi hyvin tehdä myös säilykeaprikooseista.

Ainekset

10 palaa
250 g
voitaikinaa

Täyte

500 g
aprikoosia
2 rkl
2 rkl
fariinisokeria
2 vartta
tuoretta rosmariinia
1 prk (200 g)

Voiteluun

kananmunaa
fariinisokeria

Ohje

  1. Kauli sulanut voitaikina irtopohjaisen suorakaiteen ( 15 x 25 cm) tai pyöreän (Ø 26 cm) piirakkavuoan kokoiseksi. Pistele taikinan keskiosa haarukalla. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle fariinisokeria. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 225 asteessa n. 15 min, kunnes se on lähes kypsä.
  2. Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet.
  3. Sulata isossa paistinpannussa voi ja fariinisokeri. Lisää pannulle muutama rosmariinin oksa sekä aprikoosit. Paista muutama min, kunnes voi-fariiniseos on muuttunut paksuksi siirapiksi.
  4. Levitä rahka esipaistetun pohjan päälle, jätä n. 1,5 cm reunoista tyhjäksi. Nostele pinnalle aprikoosit pyöreä puoli ylöspäin, valuta niiden päälle loppu siirappi pannusta. Laita halutessasi rosmariinioksat piirakan pinnalle.
  5. Paista vielä uunin keskiosassa 10 min.

Vinkki

* Mikäli tuoreita aprikooseja ei ole saatavilla, voit korvata ne säilykeaprikooseilla.* Puuvartinen rosmariini on huomattavasti voimakkaampaa kuin ruukussa myytävä hennompi rosmariini. Ohjeessa on käytetty puuvartista rosmariinia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)