Gluteeniton rahkapiirakka

Gluteeniton rahkapiirakka

55 min
helppo
210 kcal / 100g
3
18

Rahkapiirakka valmistuu kädenkäänteessä. Gluteeniton piirakkapohja maistuu varmasti jokaiselle. Pinnalle voit laittaa säilykehedelmiä antamaan lisämakua ja väriä.

Ainekset

8 annosta
2 ½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl
mantelijauhetta
½ dl
sokeria
50 g
1
kananmuna

Täyte

2 prk (à 250 g)
2
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 tlk (410/240 g)
säilykeaprikoosia , - päärynää tai -persikoita

Ohje

  1. Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauhe ja sokeri kulhossa.
  2. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja muna. Sekoita taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Täyte

  5. Laita säilykehedelmät lävikköön valumaan.
  6. Sekoita maitorahka, munat ja sokerit kulhossa. Siivilöi joukkoon perunajauho. Sekoita.
  7. Kaada täyte piirakkapohjalle.
  8. Lisää pinnalle valutetut säilykehedelmät.
  9. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 40 min.
  10. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
  11. Piirakkaa ei suositella pakastettavaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
210 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
10 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)