Mango-passiomarenkipiiras

Mango-passiomarenkipiiras
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Mango-passiomarenkipiiras

Mango-passiomarenkipiiras

Keväisen marenkipiiraan täytteessä maistuu makea mango ja raikas passiohedelmä. Pehmeä marenki vaahdotetaan vesihauteessa. Loistava piiras jälkiruokapöytään.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
tekeytyminen
2 h
Yhteensä
2 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
¾ dl
tomusokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja

Täyte

2 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
2
passiohedelmää
2
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua

Marenki

3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille. Tee foliosta ohut rulla ja painele se taikinareunoille (näin reunat eivät valu uunissa paiston aikana). Paista 200 asteessa 15 min. Jäähdytä pohja ja poista foliorulla.
  3. Nosta jäähtynyt pohja tarjoiluastialle.
  4. Sekoita rahka ja kreemi keskenään. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisukset rahkaseoksen joukkoon. Laita liivatteet hetkeksi likoamaan kylmään veteen.
  5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja lisää siihen puristellut liivatteet. Lisää seos rahkaseoksen joukkoon sekoittaen. Levitä täyte piirakkapohjalle, tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään n. 2 h.
  6. Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Vatkaa n. 10 min. kunnes marenki on kiiltävää, paksua sekä notkeaa. Nosta kulho kattilan päältä ja lusikoi marenki mursotinpussiin. Pursota marenkipallukoita hyytyneen piiraan pinnalle. Polta halutessasi marengin pintaan paahtunutta väriä kaasupolttimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.