Omenainen piparijuustokakku

Omenainen piparijuustokakku

8 h 30 min
keskitaso
227 kcal / 100g
0
2

Hauska piparikakku piristää jouluisen kahvipöydän.

Ainekset20 annosta

20 annosta

Pohja

150 g
pipareita
60 g

Täyte

6
liivatelehteä
2 rkl
vettä
500 g
makeuttamatonta omenasosetta
1 ½ dl
sokeria
1 rasia (200 g)
1 tl
vaniljasokeria
¾ tl
kanelia
2 dl

Koristeluun

pipareita
vadelmia

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) pohjan kokoinen pala. Voitele reunat ja ripottele tomusokeria reunoille.
  2. Hienonna pohjaan tulevat piparit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 min. Purista vesi pois ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan (2 rkl). Yhdistä täytteen ainekset, lisää kerma vaahdotettuna. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yli yön.
  4. Irrota kakku vuoasta. Koristele piparkakuilla ja vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
13 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)