Napoleonin pelti

Napoleonin pelti
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Napoleonin pelti

Napoleonin pelti

Napoleon-leivos on lehtevä leivonnainen hillo- ja kermatäytteellä. Tässä kakussa yhdistyy leivos sekä kakku ja välissä aprikoosin lisäksi kuohkeaa vaniljakermaa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
jäähdytys
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
1 pkt (600 g)
iso lehtitaikinalevy
1
kananmuna

Vaniljatäyte

1 prk (200 g)
1 prk (3,3 dl)

Väliin

180 g
aprikoosihilloa

Kuorrutus

50 g
taloussuklaata sulatettuna
1 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Sulata lehtitaikina. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat 25 x 20 cm kokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
  2. Siirrä yksi levy pellille leivinpaperin päälle ja painele haarukalla. Siirrä toinen levy myös pellille leivinpaperin päälle ja leikkaa 12 osaan. Voitele 12 palaa kanamunalla. Paista pohja sekä palat 200 asteessa n. 12 min. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Levitä hillo yhtenäisen paistetun lehtitaikinalevyn pintaan. Pursota vaniljatäytettä hillon päälle.
  5. Asettele lehtitaikinapalat vaniljavaahdon pinnalle.
  6. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sivele sulaa suklaata sudilla leivoskansille. Anna suklaan hetki kovettua ja viimeistele tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
337 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.