Mansikkamochit

Mansikkamochit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mansikkamochit

Mansikkamochit

Mochi on japanilainen riisileivonnainen. Punaisen mochi-kuoren sisälle kätkeytyy mansikkainen jäätelöpallo. Mansikkamochit ovat vähän aikaavievä ja pientä näpertelyä vaativa leivonnainen, mutta lopputulos palkitsee leipurin.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
pakastimessa
6 h
Yhteensä
7 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset24 kpl

24 kpl

Mansikkatäyte

1 prk (200 g)
1 prk (200 g)
¼ dl
glukoosisiirappia

Mochimassa eli riisimakeistaikina

2 dl
vettä
2 dl
riisijauhoja
1 ½ dl (80 g)
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä

Tarvittaessa kaulimiseen

riisijauhoja

Ohje

  1. Valmista ensin mansikkatäyte sekoittamalla raaka-aineet. Jäädytä massasta 24 pientä palleroa esim. silikonivuoassa tai pienissä makeisvuoissa. Anna jäätyä mahdollisimman koviksi, väh. 4 h.
  2. Mittaa vesi, (elintarvikeväri), riisijauho ja tomusokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna samalla sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua ja sitkistyä, sekoita todella voimakkaasti. Nosta kattila liedeltä ja jatka voimakasta sekoittamista muutama min.
  3. Kaada seos mikronkestävään kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Tee muutama ilma-aukko kelmuun.
  4. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 1 min. Sekoita ja jatka kuumennusta vielä 1 min 30 s. Sekoita. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Pyörittele taikinasta 24 palloa. Taputtele ne käsissä tai kaulimella littanoiksi. Koon tulee olla sellainen, että jäätelöpallon saa taikinan sisään. Kuorruttaminen helpottuu, jos muotoilet ne käsissä jo valmiiksi hieman kuperan muotoisiksi. Jos taikina tarttuu, siivilöi riisijauhoa ohuelti leivinpöydälle ja painele taikinaa siihen kevyesti. Pyri käyttämään mahdollisimman vähän jauhoa.
  6. Päällystä jäätelöt pienissä erissä, jotta ne eivät sula. Nipistä taikina alaosasta kiinni. Nosta valmis pallero takaisin pakastimeen.
  7. Nosta pallerot huoneenlämpöön 10 min ennen tarjoilua. (Taikinan väri muuttuu pakastettaessa, mutta se palautuu, kun pinta sulaa.)
  8. Tarjoa pikkuleivonnaisten tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.