Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikkamochit

Mochi on japanilainen riisileivonnainen. Punaisen mochi-kuoren sisälle kätkeytyy mansikkainen jäätelöpallo. Mansikkamochit ovat vähän aikaavievä ja pientä näpertelyä vaativa leivonnainen, mutta lopputulos palkitsee leipurin.

Mansikkamochit
Mansikkamochit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mansikkatäyte

Mochimassa eli riisimakeistaikina

 • 2 dl vettä
 • 2 dl riisijauhoja
 • 80 g (1,5 dl) tomusokeria
 • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Tarvittaessa kaulimiseen

 • 0 kg riisijauhoja

Ohje

 1. Valmista ensin mansikkatäyte sekoittamalla raaka-aineet. Jäädytä massasta 24 pientä palleroa esim. silikonivuoassa tai pienissä makeisvuoissa. Anna jäätyä mahdollisimman koviksi, väh. 4 h.
 2. Mittaa vesi, (elintarvikeväri), riisijauho ja tomusokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna samalla sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua ja sitkistyä, sekoita todella voimakkaasti. Nosta kattila liedeltä ja jatka voimakasta sekoittamista muutama min.
 3. Kaada seos mikronkestävään kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Tee muutama ilma-aukko kelmuun.
 4. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 1 min. Sekoita ja jatka kuumennusta vielä 1 min 30 s. Sekoita. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 5. Pyörittele taikinasta 24 palloa. Taputtele ne käsissä tai kaulimella littanoiksi. Koon tulee olla sellainen, että jäätelöpallon saa taikinan sisään. Kuorruttaminen helpottuu, jos muotoilet ne käsissä jo valmiiksi hieman kuperan muotoisiksi. Jos taikina tarttuu, siivilöi riisijauhoa ohuelti leivinpöydälle ja painele taikinaa siihen kevyesti. Pyri käyttämään mahdollisimman vähän jauhoa.
 6. Päällystä jäätelöt pienissä erissä, jotta ne eivät sula. Nipistä taikina alaosasta kiinni. Nosta valmis pallero takaisin pakastimeen.
 7. Nosta pallerot huoneenlämpöön 10 min ennen tarjoilua. (Taikinan väri muuttuu pakastettaessa, mutta se palautuu, kun pinta sulaa.)
 8. Tarjoa pikkuleivonnaisten tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 188 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 35,8 g
Rasva 3,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • punaista elintarvikeväriä
 • riisijauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search