Siirry sisältöön
Macarons

Macarons

Macaron on hienostunut pieni leivonnainen, joka ilahduttaa juhlakattausta hempeillä väreillä ja aromikkailla mauilla. Macaron-kuori valmistetaan marengista ja mantelijauhoista, joten nämä leivokset ovat gluteenittomia.

Macarons

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Macaron- pohjat

  • 4 dl mantelijauhetta
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g valkuaisia
  • 0 kg elintarvikeväriä
  • 100 g valkuaisia
  • 3 dl sokeria
  • ½ dl vettä

Täytteet

  • 1¾ dl marjacurdia, ks. erillinen ohje!

Ohje

  1. Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri yleiskoneeseen. Hienonna sekoitusterällä muutama min. Sekoita joukkoon valkuaiset ja väri. Anna tekeytyä n. 15 min.
  2. Valmista italialainen marenki: Mittaa valkuaiset yleiskoneen kulhoon, vaahdota kuohkeaksi. Keitä sokeri ja vesi 120 asteeseen, käytä lämpömittaria. Lisää kuuma sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koneen käydessä. Jatka vatkaamista voimakkaasti, kunnes seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
  3. Lisää marenki manteliseokseen kahdessa erässä käsin sekoittaen. Laita seos pursotinpussiin, jossa on pyöreäaukkoinen tylla (10mm) tai leikkaa pussin päähän n. Ø 1 cm:n aukko. Pursota massa leivinpaperille uunipellille ø 2,5 cm:n pohjiksi ja anna kuivahtaa n. 15 min, kunnes sormella koskettaessa taikina ei tartu.
  4. Paista 150 asteessa n. 15 min. Anna kuorien jäähtyä pelillä ennen irrottamista.
  5. Täytä puolet jäähtyneistä pohjista marja- tai sitruunacurdilla (Marjacurdin ohjeen löydät palvelustamme: Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd). Paina toinen pohja kanneksi.
  6. Säilytä peitettynä jääkaapissa tai pakasta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 323 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 45,5 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search