Miljönäärin kinuskipalat

Miljönäärin kinuskipalat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Miljönäärin kinuskipalat

Miljönäärin kinuskipalat

Millionaire's shortbread eli miljonäärin palat ovat ilmeisesti lähtöisin Australiasta. Leivokset, palat ja keksit ovat sittemmin saaneet monta muotoa ja makua kuten rakkaat asiat yleensä saavat. Näissä paloissa helppo valmis muropohja, kinuskinen täyte ja suklainen kuorrutus.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
1 h
uunissa
8 min
Yhteensä
1 h 38 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset20 annosta

20 annosta
400 g
valmista murotaikinaa

Väliin

½ rasiaa (à 200 g)
2 prk (à 200 g)

Pinnalle

200 g
tummaa suklaata
½ dl
ripaus
sormisuolaa

Ohje

  1. Kauli murotaikina leivinaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi (n. 25 x 35 cm). Siirrä levy leivinpaperin päällä uunipellille tai isoon reunalliseen uunivuokaan. Paista uunin alatasolla 225 asteessa n. 8 min. Jäähdytä.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kinuskikreemi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kinuskitäyte jäähtyneen muropohjan päälle. Laita hetkeksi kylmään.
  4. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa kattilaan kuuman kerman joukkoon. Anna sulaa. Jos suklaa ei sula lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Levitä suklaaseos paletti-lastalla kylmän kinuskitäytteen päälle. Ripottele pinnalle sormisuolakiteitä. Leikkaa annospaloiksi. Nosta palat kylmään tekeytymään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
350 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.