
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 keltuainen tai pieni kokonainen muna
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Vaalea kuorrutus
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl vahvaa kahvia
- 1½ rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen tai pieni muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi kahden leivinpaperiarkin välissä. Siirrä pellille. Jätä leivinpaperi alle, mutta ota päällimmäinen paperi pois.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes levy on kypsä ja saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hieman. Leikkaa levy kahtia.
- Irrota pohjalevyt leivinpaperista vetämällä niiden alta ohuella teräslastalla. Levitä toisen levyn pintaan kreemi. Nosta toinen levy päälle lastan avulla.
- Valmista kuorrutus. Lisää vesi ja kahvi vähitellen tomusokerin joukkoon sekoita tasaiseksi ja sopivan notkeaksi seokseksi.
- Levitä kuorrutus leivoslevyn pintaan kuumaan veteen kastetulla lastalla tai paletilla.
- Leivos leikkautuu helpommin siisteiksi paloiksi, kun torttu on saanut vetäytyä / tasoittua muutaman tunnin. Tasoita reunat. Leikkaa paloiksi (n. 4 x 8 cm). Pyyhi veitsi talouspaperilla puhtaaksi jokaisen leikkuun jälkeen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
400 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
61,3 g
Rasva
15,3 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa