Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.6
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 keltuainen tai pieni kokonainen muna
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Vaalea kuorrutus
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl vahvaa kahvia
- 1½ rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen tai pieni muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi kahden leivinpaperiarkin välissä. Siirrä pellille. Jätä leivinpaperi alle, mutta ota päällimmäinen paperi pois.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes levy on kypsä ja saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hieman. Leikkaa levy kahtia.
- Irrota pohjalevyt leivinpaperista vetämällä niiden alta ohuella teräslastalla. Levitä toisen levyn pintaan kreemi. Nosta toinen levy päälle lastan avulla.
- Valmista kuorrutus. Lisää vesi ja kahvi vähitellen tomusokerin joukkoon sekoita tasaiseksi ja sopivan notkeaksi seokseksi.
- Levitä kuorrutus leivoslevyn pintaan kuumaan veteen kastetulla lastalla tai paletilla.
- Leivos leikkautuu helpommin siisteiksi paloiksi, kun torttu on saanut vetäytyä / tasoittua muutaman tunnin. Tasoita reunat. Leikkaa paloiksi (n. 4 x 8 cm). Pyyhi veitsi talouspaperilla puhtaaksi jokaisen leikkuun jälkeen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
395 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
57 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.