Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Canelé leivokset

Canelé -leivonnaisten juuret löytyvät Ranskan Bordeaux´n alueelta ja niiden valmistumiseen tulee varata aikaa vuorokauden verran. Leivonnaisten pehmeä, sienimäinen sisus maistuu herkullisesti vaniljalta ja häivähdykseltä rommia. Kontrastia sisuksen rakenteelle antaa herkullinen karamellisoitunut pinta. Leivosten valmistamista varten tarvitset paitsi aikaa, myös sille tarkoitetut canelé -leivosvuoat.

Canelé leivokset
Canelé leivokset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ vaniljatanko
  • 1 keltuainen
  • 1 iso kananmuna
  • 2 rkl rommia
  • 25 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1¾ dl tomusokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

Päivä 1

  1. Mittaa maito kattilaan. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa vaniljan siemenet maidon joukkoon. Lisää myös vaniljatankopalat maitoon. Kiehauta maito ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Poista vaniljatankopalat.
  3. Sekoita maidon joukkoon keltuainen, kananmuna, rommi ja jäähtynyt voisula.
  4. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulle ja laita taikina jääkaappiin. Anna taikinan tekeytyä vähintään 24, mielellään 48 h.

Päivä 2 tai 3

  1. Voitele canelé -vuoat voilla. Tämä ohje on tehty käyttämällä silikonista, 15 leivoksen canelé -muottivuokaa (Silikomart, koko ø 4,5 cm). Laita vuoat jääkaappiin noin tunniksi. Vuokien tulee olla kylmät ennen taikinan lisäämistä.
  2. Ota taikina jääkaapissa ja sekoita sitä käsin vispilällä muutama minuutti, jotta taikina tulee tasaiseksi ja hieman kuohkeutuu. Kaada taikina annosvuokiin, jätä 1 cm:n verran tilaa. Sekoita taikinaa ennen jokaisen vuoan täyttämistä, jotta taikinaseos pysyy tasaisena.
  3. Nosta leivonnaismuottivuoka uunipellille.
  4. Paista 230 asteessa uunin keskiosassa 10 min, alenna lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista n. 50 min.
  5. Anna leivosten jäähtyä vuoassa 15 min ennen kumoamista.
  6. Anna leivosten jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua, älä peitä. Nauti canelét tuoreina, viimeistään valmistuspäivän aikana.

Vinkki

Näihin leivonnaisiin vaikuttavat paljon esim. käytettyjen kananmunien laatu/tuoreus, uunin lämpötilan tarkkuus sekä vuoan materiaali. Metallivuoassa paistettuna, kuori on astetta kovempi ja tummempi - ja niin se saa ollakin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 207 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 29,1 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Eila® voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search