Helpot vanilja-mustikkakukkoset

Helpot vanilja-mustikkakukkoset
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Helpot vanilja-mustikkakukkoset

Helpot vanilja-mustikkakukkoset

Helpot mustikkakukkoset syntyvät valmiista ruistaikinasta ja ne paistetaan muffinssipellillä. Kukkosten täytteenä on herkullista vaniljakreemiä ja ne herkutellaan lämpiminä jäätelön kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset12 kpl

12 kpl
1 pkt
valmista ruistaikinaa Myllyn Paras Ruis-Kaura
1 prk (200 g)
200 g
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja

Tarjoiluun

½ - 1 l
laktoositonta vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Sulata ruistaikina. Kauli ohueksi levyksi. Ota taikinalevystä 12 kpl ympyröitä muotilla tai lasilla (ø 10 cm). Ota ylimääräisestä taikinasta pienillä muoteilla (kukka, sydän tms.) taikinakoristeita.
  2. Asettele ympyrät voideltuihin muffinssipellin koloihin.
  3. Lusikoi tai pursota pohjalle vaniljakreemiä. Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Lisää mustikat kreemin päälle.
  4. Asettele taikinakoristeet osittain kanneksi kukoille.
  5. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min. Tarjoile lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.