Joulukakku kruunaa juhlan

Joulubrita, taatelikakku, maustekakku, glögijuustokakku, piimäkakku, piparijuustokakku… Joulun kakuissa on varaa valita. Kokeile klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä!

Maistuisiko jouluinen juustokakku?

Täyteläinen ja samalla raikas juustokakku on monen suosikki. Juustokakut ovat myös yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa, kunhan vain muistat varata riittävästi aikaa kakun hyytymiselle tai paistamiselle reseptistä riippuen.

Joulun aikaan juustokakkuun on ihana tuoda sesongin makuja. Kokeilisitko piparijuustokakkua vai loihtisitko näyttävän glögijuustokakun? Karpaloinen kerroskakku ja omenaruusuilla koristeltu jouluinen juustokakku ovat myös todellisia kahvipöydän kaunokaisia – ja herkullisia sellaisia!

Katso lisää juustokakkuja

Näyttävät joulukakut hurmaavat herkullisuudellaan

Joulun upeimmissa kakuissa ja tortuissa ihastuttavat mehevät täytteet ja kauniit koristelut. Onko valintasi perinteinen käpykakku, ihanan piparinen mutakakku vaiko sittenkin jouluinen porkkanakakku? Jos tarjoilet kakkua jouluaterian jälkiruoaksi, sopii kakuksi myös raikkaan viileä jäädyke. Rennoissa juhlissa kahvin kanssa maistuvat mehevät taatelipalat.

Jouluiset kahvikakut ja mehevät kuivakakut

Kuivakakut sopivat niin kahvipöytään, joulumyyjäisiin kuin lahjaksi ystävälle. Hyvin säilyvä ja yhdessä koululaisen kanssa leivottu kuivakakku on myös lahja, joka taatusti lämmittää opettajaa joulun alla.

Taatelikakku ja erilaiset maustekakut ovat joulukakkujen klassikkoja, mutta tiesitkö, että myös tiikerikakusta voi leipoa ihanan jouluisen version? Mausta kakun raita luumumarmeladilla ja piparkakkumausteella, ja hurmaat sekä tiikerikakun että joulun ystävät!

Katko kaikki kuivakakkureseptit

Kokeilisitko Kinuskikissan putouskakkua?

Suosittu leivontabloggari Kinuskikissa ideoi Valion jouluun näyttävän kakun, jossa maistuu raikas piparminttu.

Kun kakku on koottu ja veden kielelle herauttavat putouksetkin paikallaan, voi koristelussa todella päästää mielikuvituksen laukalle!

ohje vaihe vaiheelta

Kinuskikissan vaalea jouluhalko

Helppotekoinen, kääretortusta rullattu jouluhalko voi olla joulun kakku tai aterian päättävä jälkiruoka.

Leivonnan voi jakaa kahteen vaiheeseen, sillä kääretorttu sopii pakastettavaksi. Näin vain kuorruttaminen jää juhlien alle.

katso ohjeet

Kysytyimmät kysymykset joulukakuista

Kakuista riittää kysymyksiä ennen joulua. Valio Koekeittiön asiantuntijat vastaavat yleisimpiin kysymyksiin näin:

Kuinka kauan kuivakakut säilyvät?

Kuivakakut säilyvät hyvin peitettynä viileässä jopa kuukauden ajan. Muista suojata kakut hyvin käärimällä ne esimerkiksi tuorekelmuun tai folioon. Näin kakkuihin ei tartu muiden raaka-aineiden tai jääkaapin makua.

Voiko kuivakakut pakastaa?

Kuivakakut sopivat hyvin pakastettavaksi, kunhan suojaat ne huolellisesti, ettei kakkuihin tartu makuja pakastimesta.

Itse tehdyt joulukarkit
Glögit ja joulujuomat
Joululeivät
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›