Joulukakku on joulupöydän kruunu

Kokeile klassikoita ja inspiroidu uusista makuelämyksistä! Joulun maut maistuvat ihanasti sesongin juustokakussa sekä tietysti perinteikkäässä maustekakussa ja taatelikakussa.

Maistuisiko jouluinen juustokakku?

Täyteläinen ja samalla raikas juustokakku on monen suosikki. Juustokakut ovat myös yllättävän helppoja ja nopeita valmistaa, kunhan vain muistaa varata hyytymiselle riittävästi aikaa. Joulun aikaan juustokakkuun on ihana tuoda sesongin makuja. Kokeilisitko piparijuustokakkua vai loihtisitko näyttävän glögijuustokakun? Karpaloinen kerroskakku ja omenaruusuilla koristeltu jouluinen juustokakku ovat myös todellisia kahvipöydän kaunokaisia – ja herkullisia sellaisia!

Katso kaikki juustokakkumme

Jouluiset kahvikakut ja mehevät kuivakakut

Kuivakakut sopivat hyvin niin kahvipöytään, joulumyyjäisiin kuin lahjaksi ystävälle. Hyvin säilyvä ja yhdessä koululaisen kanssa leivottu kuivakakku on myös lahja, joka taatusti lämmittää opettajaa joulun alla. Taatelikakku on joulun kuivakakkujen ehdoton klassikko ja aina varma valinta. Pumpulikakku ja vegaaninen maustekakku ovat myös maistuvia vaihtoehtoja!

Katso reseptimme kuivakakuille

Joulun näyttävät kakut

Joulun upeimmissa kakuissa ja tortuissa ihastuttavat mehevät täytteet ja kauniit koristelut. Onko valintasi perinteinen käpykakku, ihana piparinen mutakakku vaiko sittenkin kirpeää ja makeaa yhdistävä puoloffee? Kun haluat päättää aterian joulun makuihin raikkaalla tavalla, jäädyke on silloin loistava vaihtoehto!

Kokeilisitko Kinuskikissan putouskakkua?

Suosittu leivontabloggari Kinuskikissa ideoi Valion jouluun näyttävän kakun, jossa maistuu raikas piparminttu.

Kun kakku on koottu ja veden kielelle herauttavat putouksetkin paikallaan, voi koristelussa todella päästää mielikuvituksen laukalle!

ohje vaihe vaiheelta

Kinuskikissan vaalea jouluhalko

Helppotekoinen, kääretortusta rullattu jouluhalko voi olla joulun kakku tai aterian päättävä jälkiruoka.

Leivonnan voi jakaa kahteen vaiheeseen, sillä kääretorttu sopii pakastettavaksi. Näin vain kuorruttaminen jää juhlien alle. Kuorruttamisen voi senkin tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

katso ohjeet

Kysytyimmät kysymykset joulukakuista

Kakuista riittää kysymyksiä ennen joulua. Valio Koekeittiön asiantuntijat vastaavat yleisimpiin kysymyksiin näin:

Kuinka kauan kuivakakut säilyvät?

Kuivakakut säilyvät hyvin peitettynä viileässä jopa kuukauden ajan. Muista suojata kakut hyvin käärimällä ne esimerkiksi tuorekelmuun tai folioon. Näin kakkuihin ei tartu muiden raaka-aineiden tai jääkaapin makua.

Voiko kuivakakut pakastaa?

Kuivakakut sopivat hyvin pakastettavaksi, kunhan suojaat ne huolellisesti, ettei kakkuihin tartu makuja pakastimesta.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›