Konjakkikakku

Konjakkikakku

Konjakilla marinoiduilla rusinoilla ja kostutusliemellä maustettu kuivakakku henkii entisajan ylellisyyttä. Konjakkikakku säilyy hyvin ja onkin parhaimmillaan huoneenlämpöisenä tarjoiltuna useamman päivän päästä leipomisesta.

15 h 10 min
helppo
330 kcal / 100g
0
0

Ainekset20 palaa

20 palaa
1 dl
konjakkia
1 dl
rusinoita
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmuna
1 ½ dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
ruokasoodaa

Kostutusliemi

½ dl
konjakkia
¼ dl
vettä
2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Marinoi rusinoita konjakissa väh. muutama tunti ennen leipomista.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, kunnes kuohkeaa ja kermaista. Vatkaa joukkoon huoneenlämöiset munat yksitellen.
  3. Lisää joukkoon jogurtti ja kuivien aineiden seos kahdessa erässä vuorotellen.
  4. Lisää lopuksi konjakkirusinat liemineen.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan.
  6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min.
  7. Kiehauta kostustusliemen ainekset. Lusikoi liemi kypsän vielä lämpimän kakun päälle. Anna tekeytyä peitettynä yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)