Konjakkikakku

Konjakkikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Konjakkikakku

Konjakkikakku

Konjakilla marinoiduilla rusinoilla ja kostutusliemellä maustettu kuivakakku henkii entisajan ylellisyyttä. Konjakkikakku säilyy hyvin ja onkin parhaimmillaan huoneenlämpöisenä tarjoiltuna useamman päivän päästä leipomisesta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
maustuminen
2 h
uunissa
50 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
15 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset20 palaa

20 palaa
1 dl
konjakkia
1 dl
rusinoita
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmuna
1 ½ dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
ruokasoodaa

Kostutusliemi

½ dl
konjakkia
¼ dl
vettä
2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Marinoi rusinoita konjakissa väh. muutama tunti ennen leipomista.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, kunnes kuohkeaa ja kermaista. Vatkaa joukkoon huoneenlämöiset munat yksitellen.
  3. Lisää joukkoon jogurtti ja kuivien aineiden seos kahdessa erässä vuorotellen.
  4. Lisää lopuksi konjakkirusinat liemineen.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan.
  6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min.
  7. Kiehauta kostustusliemen ainekset. Lusikoi liemi kypsän vielä lämpimän kakun päälle. Anna tekeytyä peitettynä yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›