Jouluinen tiikerikakku

Jouluinen tiikerikakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Jouluinen tiikerikakku

Jouluinen tiikerikakku

Joulutiikerin sisään kätkeytyy luumulta ja piparkakulta maistuva makuraita. Ihanan mehevä kuivakakku on mukava jouluvieminen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Valmistusajat yhteensä
50 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
1 dl (paistonkestävää)
luumumarmeladia
1 tl
piparkakkumaustetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran torvivuoka.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
  3. Yhdistä kuivat aineet piparkakkumaustetta lukuunottamatta. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä maitoa.
  4. Ota 1/4 kakkutaikinaa erilleen. Sekoita siihen luumumarmeladi ja piparkakkumauste.
  5. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin luumuista taikinaa. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
  6. Pistele haarukalla taikinan keskeltä. Näin tiikerin raidat muodostuvat.
  7. Paista 175 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa vuoasta jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
353 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.