
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.73
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 dl luumumarmeladia (paistonkestävää)
- 1 tl piparkakkumaustetta
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran torvivuoka.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
- Yhdistä kuivat aineet piparkakkumaustetta lukuunottamatta. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä maitoa.
- Ota 1/4 kakkutaikinaa erilleen. Sekoita siihen luumumarmeladi ja piparkakkumauste.
- Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin luumuista taikinaa. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
- Pistele haarukalla taikinan keskeltä. Näin tiikerin raidat muodostuvat.
- Paista 175 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa vuoasta jäähtyneenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
345 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
41,6 g
Rasva
17,2 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa