
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
-
3 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- 1½ dl sokeria
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
-
2 dl
Valio A+™ luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
Kuorrutus
-
2 prk (à 2.5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1 dl (60 g) karpaloita tai puolukoita
Jaa resepti
Ohje
- Keitä taateleita kannen alla omenamehussa. Käytä n. 2,5 l kattilaa, jotta voit valmistaa taikinan samassa astiassa. Keitä kunnes taatelit pehmenevät, n. 10 min. Ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri, voi ja munat seokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti sekä kuivat aineet seoksena, sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm).
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min.
- Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Yhdistä kinuskikerma ja rahka. Vaahdota jämäkäksi vaahdoksi. Pursota kerma-rahkavaahtoa erilaisia pursotinpäitä käyttämällä ruusukkeiksi kakun pintaan. Viimeistele karpaloilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
250 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
27,3 g
Rasva
13,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa