Siirry sisältöön
Taatelipalat

Taatelipalat

Taatelipalat on mehevä versio perinteisestä taatelikakusta. Pohja valmistetaan pellille ja kuorrutetaan korealla kinuskikuorrutteella. Kirpeät karpalot viimeistelevät maun.

Taatelipalat

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 3 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1½ dl sokeria
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Kuorrutus

  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 dl (60 g) karpaloita tai puolukoita

Ohje

  1. Keitä taateleita kannen alla omenamehussa. Käytä n. 2,5 l kattilaa, jotta voit valmistaa taikinan samassa astiassa. Keitä kunnes taatelit pehmenevät, n. 10 min. Ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeri, voi ja munat seokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti sekä kuivat aineet seoksena, sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm).
  3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min.
  4. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  5. Yhdistä kinuskikerma ja rahka. Vaahdota jämäkäksi vaahdoksi. Pursota kerma-rahkavaahtoa erilaisia pursotinpäitä käyttämällä ruusukkeiksi kakun pintaan. Viimeistele karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 27,3 g
Rasva 13,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search