Taatelipalat

Taatelipalat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Taatelipalat

Taatelipalat

Taatelipalat on mehevä versio perinteisestä taatelikakusta. Pohja valmistetaan pellille ja kuorrutetaan korealla kinuskikuorrutteella. Kirpeät karpalot viimeistelevät maun.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
1 h
Valmistusajat yhteensä
40 min
Yhteensä
2 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 palaa

15 palaa
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita , kuivattua ja kuutioksi puristettua
3 dl
1 ½ dl
sokeria
200 g
2
kananmunaa
2 dl
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa

Kuorrutus

2 prk (à 2,5 dl)
1 prk (200 g)
1 dl
karpaloita tai puolukoita

Ohje

  1. Keitä taateleita kannen alla omenamehussa. Käytä n. 2,5 l kattilaa, jotta voit valmistaa taikinan samassa astiassa. Keitä kunnes taatelit pehmenevät, n. 10 min. Ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeri, voi ja munat seokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti sekä kuivat aineet seoksena, sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm).
  3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min.
  4. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  5. Yhdistä kinuskikerma ja rahka. Vaahdota jämäkäksi vaahdoksi. Pursota kerma-rahkavaahtoa erilaisia pursotinpäitä käyttämällä ruusukkeiksi kakun pintaan. Viimeistele karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
258 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›