Kirsikka-toscakakku

Kirsikka-toscakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kirsikka-toscakakku

Kirsikka-toscakakku

Herkullinen kirsikkakakku kuorrutetaan rapealla mantelitoscalla. Kakku on parhaimmillaan, kun sen maut ovat saaneet tasaantua yön yli.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset12 palaa

12 palaa
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
150 g
1 prk (200 g)
2 dl
hapankirsikoita (säilyke)
( ½ dl
kirsikkalikööriä )

Toscakuorrutus

50 g
75 g (2 1/4 dl)
mantelilastuja
1 dl
sokeria
½ dl
1 rkl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Leivinpaperoi tai voitele ja korppujauhota n. 20 cm pitkä leipävuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, rahka ja voisula kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi hapankirsikat. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 30 min.
  4. Mittaa toscakuorrutuksen aineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
  5. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Vinkki

Vinkki

Toscakakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
360 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.