Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kirsikka-toscakakku

Herkullinen kirsikkakakku kuorrutetaan rapealla mantelitoscalla. Kakku on parhaimmillaan, kun sen maut ovat saaneet tasaantua yön yli.

Kirsikka-toscakakku
Kirsikka-toscakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g kirsikka laktoositon
  • 2 dl hapankirsikoita (säilyke)
  • ½ dl kirsikkalikööriä

Toscakuorrutus

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2¼ dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Leivinpaperoi tai voitele ja korppujauhota minimissään 1,5 l leipävuoka (esim. vuoan koko 27 x 11 cm).
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, rahka ja voisula kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi hapankirsikat. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 30 min.
  4. Mittaa toscakuorrutuksen aineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
  5. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

Vinkki

Toscakakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 35,8 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search